„Pokret za naš grad“ izašao iz vlasti

- -
13

nebojsa zdravkovicOdbornici „Pokreta za naš grad“, nekadašnje stranke G17 plus, koja je bila deo vladajuće koalicije u Kragujevcu, napustili su tu političku grupaciju i od danas će delovati kao opozicija u gradskom parlamentu.

Predsednik Upravnog odbora Pokreta Nebojša Zdravković, podneo je ostavku na funkciju zamenika gradonačelnika Kragujevca na kojoj se nalazio od 2008. godine.

Zdravković je kazao da je odluku o uskraćivanju podrške vladajućoj većini na čijem je čelu Veroljub Stevanović, doneo zbog nesprovođenja programa finansijske konsolidacije i sve većih finansijskih problema u kojima se Kragujevac nalazi.

Uprkos napuštanju koalicije, vladajuća „Zajedno za Šumadiju“ i dalje ima većinu u gradskom parlamentu nakon što joj se prošle nedelje, priključila nekada opoziciona Demokratska stranka.

Odluka „Pokreta za naš grad“ da napusti vladajuću koaliciju u Kragujevcu jeste zakonita, a „Zajedno za Šumadiju“ je ocenjuje kao pogrešnu, mada očekivanu. Ona se neće odraziti na promenu vlasti u gradu i većinu u Skupštini grada Kragujevca.

„Zajedno za Šumadiju“ sa svojim koaliconim partnerima će i dalje biti posvećena rešavanju ekonomskih problema i razvoju grada u vremenu nezapamćene ekonomske krize izazvane katastrofalnom politikom Vlade Srbije, navodi se u saopštenju ove političke grupacije.

13 Komentara

 1. Prof. Dr. Nebojsa Zdravkovic je sinonim za investicije I razvoj grada Kragujevca!!! Svaka cast za ovaj potez pokazali ste koliko ste casni I posteni! Konsolidacija gradskog budzeta I komunalne privrede u Gradu Kragujevcu nije mogla da se sprovede jer od juna meseca, kada se usvojila, nije se ni razmatrala I u takvom ambijentu normalan I posten covek treba da napusti vlast. Odlaskom u opoziciju pokazali ste da niste karijerista koji je spreman da sve pogazi samo zarad ostanka u vlasti vec odgovoran I moralan covek kome je Kragujevac iznad svega
  .

 2. Da li se prodao i za koliko, to on zna?Da li treba da sedi sa pljuvačima iz DSa i da se pravi kao da ništa nije bilo, bar malo ima karaktera za razliku od Gradonačelnika.

 3. Verka ne volim (NE MRIZM GA)ali ga postujem zato sto covek ima neki ideal i bori se za njega. Ali ove licemere MULJARE kao sto su Obradovic i Zdravkovic ne mogu da smislim. O obojica su bili sa Verkom posto vlast samo na taj nacin u KG mogu da osete.
  Kada se podvuce crta CICA je kao vodja najbolji ali njegov najveci problem su ljudi oko njega koji su UNISTILI sve zarad njih MISLIM NA NEDJU I KOMPANIJU. Sve u svemu bez obizra sto sam za promene nekako mi je drago da u KG u ne moze da se tek tako promeni vlast kao u ostalim delovima zemlje. I zbog toga mi je drago posto je KG uvek bio bastion i kontra teza ostatku zemlje.

 4. Rasplet je u toku i konacno ce biti sve jasno i vidljivo a mnoge stvari koje su zatrpane politickim manipulacijama aktuelne lokalne vlasti izaci ce na videlo dana. Pre neki dan govorili su da imaju stabilnu vecinu kad danas nema 11 odbornika. Ocekivati je da ce za 7-10 dana biti novih vesti i da ce iz sadasnje vecine izaci jos 7 odbornika. Dobro obavesteni krugovi bliski to vec javno govore. Bezanija je pocela. Sve je ovo demokratija pa neka tako i bude!
  Pozdrav kragujevcanima, Todor

 5. Samo treba malo analizirati ”uspon” pomenurtog gospodina i videti ko je odigrao da napusti kolaiciju….od studenta koji je jedva zavrsio fakultet, preko ponistavanja doktorata do profesora Medicinskog fakulteta…odgovor je?:)

Odgovorite