Održana „Šetnja za Zorana“

- -
0

setnja za zoranaDesetogodišnjica ubistva prvog srpskog demokratskog premijera, dr Zorana Đinđića, obeležena je i u Kragujevcu. „Šetnja za Zorana“, počela je jutros u 8 sati, ulicom dr Zorana Đinđića, od Trga „Fontana“ i završena je kod spomen ploče pokojnom premijeru, gde su upaljene sveće i položeno cveće. Šetnji su prisustvovali predstavnici GrO Demokratske stranke u Kragujevcu, kao i građani koji su na ovaj način želeli da odaju poštu dr Zoranu Đinđiću.

Ovom prilikom predstavnicima medija obratio se predsednik GrO Demokratske stranke, Dušan Obradović, koji je rekao da je Zoran bio borac za Srbiju u kojoj nije jedan čovek taj koji odlučuje o svemu.

– Đinđić nije bio ni za lidersku Srbiju, niti za Srbiju u kojoj će on biti najpopularniji. Zoran je dao život za borbu protiv korupcije i kriminala u ovoj državi. Danas smo svedoci iskrivljene slike mnogih rečenica dr Zorana Đinđića. One prave, njegove izgovorene reči, i dalje nas pokreću. Bile su važne za trenutak kada su izgovorene, ali su i dalje aktuelne – završio je Obradović.

Posle završene šetnje i odate pošte dr Zoranu Đinđiću u Kragujevcu, veliki broj Kragujevčana uputio se organizovanim prevozom u Beograd, kako bi učestvovali i u „Šetnji za Zorana“ sa svim građanima Srbije, koja u podne kreće sa Terazija i završava se u Aleji velikana na Novom groblju, gde će svi okupljeni građani odati počast pokojnom premijeru Srbije.

Nema komentara

Odgovorite