NS: Zašto nema novih autobuskih stajališta?

- -
1

Iz gradskog odbora Narodne stranke pitaju čelnike lokalne samouprave u Kragujevcu gde su obećana autobuska stajališta.

Odlukom Kriznog štaba za sprečavanje širenja virusa KOVID19 doneta je odluka da se od danas dozvoli javni gradski prevoz u Kragujevcu. Kragujevčani koji koriste uslugu javnog prevoza ponovo će na dotrajalim stajalištima čekati autobuse.

Kako navode u Narodnoj stranci, prošlo je skoro godinu dana od kako je na stajalištu „Ured“ postavljeno novo „pilot“ stajalište a kako je tada navedeno u maju i junu 2019. trebalo je da bude postavljeno još 100 novih, modernih stajališta za čiju nabavku i postavljanje je određena cena od milion i po evra.

“Skoro godinu dana kasnije ni jedno jedino stajalište nije postavljeno. Javna nabavka za pomenuta stajališta nikada nije raspisana, a novac za koji se JKP “Šumadija” zadužila u junu 2019. godine još uvek nije iskorišćen za nabavku. Bar ne za nabavku stajališta. Zašto JKP “Šumadija” još uvek nije raspisala tender? Zašto se uopšte i čeka na raspisivanje javne nabavke ako, prema našim saznanjima, posao može da uradi gradsko Preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom “Šumadija” DOO (bivši Šumadija DES), čiji je većinski vlasnik grad Kragujevac, po nižoj ceni?”, pitaju se u gradkom odboru NS.

Kako ističu u Narodnoj stranci “Šumadija” DOO je napravila gotovo identično stajalište koje zadovoljava sve kriterijume, “ujedno i jeftinije od postavljenog pilot stajališta. Građani Kragujevca mogu se i sami uveriti jer stajalište stoji izloženo na samom ulazu u to preduzeće”.

“Na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacija od javnog značaja, uputili smo ova pitanja i JKP Šumadija. Građani Kragujevca imaju opravdan interes da znaju kako se troši njihov novac i dokle se stiglo sa realizacijom zamene dotrajalih autobuskih stajališta”, navodi se u saopštenju NS dostavljenom medijima.

1 komentar

  1. U pitanju mogu biti, ili udružene snage budućeg narodnog poslanika Milana Uroševića u Urbanizmu ili gospodin koji je u JKP Šumadiji ustoličen opet na njegovu inicijativu.
    Strahota, budući narodni poslanik na listi vladajuće koalicije sabotira četvrti grad u Srbiji.
    U tom SPO ostao samo najveći šljam, a šta očekivati kada je opet pored Verka u Skupštini grada, čak su se i Stojadinoviću smučili.
    A poznavajući rad bivšeg gradonačelnika verovatno postoji problem što DES kao gradsko preduzeće ne može da vrati provizuju.

Odgovorite