NS: Sazdanović i Nikolić dužni da obaveštavaju javnost o koronavirusu

- -
6

Povodom neoglašavanja direktora Kliničkog centra, ali i gradonačelnika Radomira Nikolića, gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu, u saopštenju dostavljenom medijima, ističe da bi ljudi na tim funkcijama morali da budu stalno u kontaktu sa novinarima i javnosti pruže pravovremene informacije o epidemiji.

“Proteklo je tačno šest dana od kako je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić na konferenciji za medije obećao da će se nadležni svakodnevno obraćati javnosti grada Kragujevca sa novim informacijama o epidemiji koronavirusa u Kragujevcu i Šumadijskom upravnom odboru.

Od tada nije održana ni jedna konferencija a građani se o broju i stanju obolelih i dalje informišu mahom preko društvenih mreža i internet portala koji ne dobijaju zvanične informacije jer je Klinički centar Kragujevac nedostupan za javnost. U cilju sprečavanja širenja dezinformacija a samim tim i panike značajno je davanje tačnih i pravovremenih informacija nadležnih što u Kragujevcu nije slučaj.

Pozivamo direktora KC Kragujevac Predraga Sazdanovića i gradonačelnika Radomira Nikolića da prestanu da se kriju i da slede primere svojih kolega iz drugih gradova te da javnost u Kragujevcu i Šumadiji redovno izveštavaju o epidemiološkoj situaciji.

Takođe, ovom prilikom želimo da se zahvalimo i da pružimo podršku svim radnicima u zdravstvenim institucijama u Kragujevcu koji se na prvoj liniji bore protiv virusa Kovid-19 i da pozovemo građane da poštuju propise i procedure u vezi sa sprečavanjem širenja epidemije”, saopšteno je iz gradskog odbora Narodne stranke u Kragujevcu.

6 Komentara

  1. Nisam video gore medije u zemlju kao sto I’ma Kragujevac,totalna neiformisanost gradjana sta se desava u gradu,da nepricam o tv Kragujevcu,koji kao da je is proslog veka,katastrofa bruka za vlasti u Kragujevcu.

  2. Najgledanije televiziji u Srbiji skoro pa I ne pominju Kragujevac a tek Sam Kragujevac—skoro nikakve intormacije o stanju I broju obolelih u gradu. Uzas I po pitanju gradskih vlasti koje se ponasaju kao da se nista ne desava. Kao da smo pod nekom cenzurom. Razocarana sam potpuno I u nasu televiziju i gradsko rukovodstvo. Jadno!!!

  3. Imena zarazenih,kakva crna zastita pacijenata,sa Tim CE svi koji su bili u Kontaktu da se sto pre izoloju i ne sire virus.Odgovornost pre svega prema Bogu I narodu.

Odgovorite