NS: Pred obdornicima predizborni budžet

- -
0

U Narodnoj stranci u Kragujevcu smatraju da je predlog gradskog budžeta za 2020 godinu predizborni, te da kada se pogleda dokument o kome će u utorak raspravljati odbornici gradskog parlamenta, “postaje jasno zašto ga je gradonačelnik Radomir Nikolić sakrio od građana”.

Tako je od „kapitalnih investicija“, navode u NS, ponovo predviđena izgradnja portirnice Vojne bolnice, što će Kragujevčane koštatati pet miliona dinara. Narodna stranka podseća građane da je ova „kapitalna investicija“ bila planirana i budžetom za ovu godinu, ali nije realizovana. U slične velike projekte gradske vlasti, koji se mogu nazreti uvidom u predlog najznačajnijeg akta za funkcionisanje lokalne samouprave, spadaju i rekonstrukcija fontane, krovova pojedinih zgrada, ozelenjavanje parkova, postavljanje bandera za video nadzor…

Pored ovih „vizionarskih“ projekata gradske vlasti, nerealno koncipiranog budžeta, Narodnu stranku posebno zabrinjava visina subvencija od gotovo milijardu i 200 miliona dinara, bez jasno naznačenih korisnika. Kao i petogodišnja praksa kršenja Zakona o javnom informisanju.

“Iz predloga budžeta, kojim je za informisanje predviđeno 10 miliona dinara za usluge po ugovoru, jasno je da Kragujevac ni ove godine neće sufinansirati javni interes u oblasti javnog informisanja, već samo jednu televiziju, za koju su sredstva prikrivena u delu koji se odnosi na subvencije, i na kojoj opozicioni političari nisu gostovali pet godina”, navodi se u saoopštenju Narodna stranke.

Narodna stranka zahteva da lokalna samouprava konačno počne da poštuje Zakon o javnom informisanju, koji nalaže da se medijski sadržaji, a time i mediji, iz lokalnog budžeta sufinansiraju svake godine preko konkursa čime bi se svi kragujevački mediji stavili u jednak položaj a javnost i građani uključili u donošenje odluka koje se tiču grada.

Nema komentara

Odgovorite