NS: Narodu je dosta lažnih obećanja

- -
0

Poverenica Narodne stranke za grad Kragujevac dr Gordana Šošić kaže da je narodu dosta lažnih obećanja koja svakodnevno daje aktuelna vlast.

U kragujevačkom povereništvu Narodne stranke, kako se navodi u saopštenju dostavljenom medijima, više puta je ukazivano da je Kragujevac infrastrukturno slepo crevo, marginalizovan sa svih važnih kopnenih puteva u Srbiji.

“Više puta smo iznosili činjenice da je ministarka Zorana Mihajlović najavila završetak puta Kragujevac – Batočina i povezivanje sa koridorom 10 za 2017. godinu, sa čijom gradnjom je započeto pre više decenija i koji još uvek nije završen, a kako je juče najavila završetak se očekuje u martu iduće 2020.godine. Ako nam je potrebno skoro 20 godina da se Kragujevac infrastrukturno poveže sa ostatkom zemlje i modernim evropskim putevima, izražavamo osnovanu sumnju da će se obaćanje o početku izgradnje brze saobraćajnice Kragujevac – Mrčajevci, krajem 2020. godine, koji bi povezao naš grad sa Moravskim koridorom, biti ispunjeno u najavljenim rokovima”, navode u Narodnoj stranci.

S obzirom da još uvek ne postoji gotova projektna dokumentacija, projekat, niti je raspisan tender za izvođača radova, navode u NS, stručnjaci smatraju da je nemoguće da se započne sa izgradnjom brze saobraćajnice pre 2025. godine.

“Dosta nam je lažnih i nerealnih obećanja, koja imaju svrhu smirivanju tenzija i zamazivanja očiju javnosti, a da se pokaže kako je aktuelna vlast svemoguća i kako se radi i gradi, dok Kragujevac i dalje stoji kao “crna rupa” na saobraćajnoj mapi Srbije”, smatra poverenica Narodne stranke za grad Kragujevac dr Gordana Šošić

Nema komentara

Odgovorite