NS: Izbori ili epidemiološko žarište?

- -
0

Povodom održavanja ponovljenog glasanja na parlamentarnim izborima, u situaciji kada je epidemiološka situacija veoma ozbiljna, oglasio se gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu.

Saopštenje Nardone stranke prenosimo u celosti:

“Juče je i u Kragujevcu održan drugi krug lažnih parlamentarnih izbora. Kako su mnogi smatrali ovaj drugi krug je služio kao očajnički pokušaj vladajuće ekipe da u parlament uvedu bar još jednu stranku.
Takva ugurana stranka bi, po svemu sudeći, bila džak za udaranje vladajućih perjanica ali bi bila i privid demokratije pred očima stranih država. I nakon ponovljenih izbora, odnos snaga u budućem nelegitimnom parlamentu je ostao isti. Vlast ima stoprocentan udeo u parlamentu.

Ali ovi izbori ostaće u senci težih događaja i ponovne ekspanzije virusa KOVID19. Da li se vlast kockala životima svojih građana dok se borila za ostanak na vlasti građanima Srbije će ostati nepoznanica. Ono što je činjenica jeste da su brojke i pre prvog kruga pokazivale da se epidemija vraća, da virus nije oslabio i da bi javni skupovi i bilo kakva okupljanja dovela građane u opasnost i rizik od inficiranja. Činjenica je i da su i vlast i „štab za izazivanje krize“ uspešno ignorisali mogući problem.

Kragujevac, koji je u prvom talasu bio grad za primer prevencije epidemije postaje novo žarište. Bivši gradonačelnik Radomir Nikolić najavljuje motku za građane koji se ne pridržavaju mera ali najavljuje i mere. U igri prebacivanja birokratske loptice na nadležne u republici izbegavaju da primene mere a odgovornost pre svega prebacuju na građane. Danas, pet dana nakon najave primene mera o kojima je cela Srbija bila informisana, nakon ponovljenih i lokalnih i parlamentarnih izbora i nakon preko 210 novoobolelih Kragujevčana u prestonici Šumadije broj obolelih se ne smanjuje.

Na kraju možemo samo da postavimo pitanje da li je neko svesno ignorisao rizike od novog talasa širenja virusa KOVID19 u nameri da sebe održi na vlasti? Da li je vlast postala svesna da su u ovom kockanju imali slabije karte pa sada ćute o svojoj pobedi iako smo navikli da se na svim kanalima uživo prenosi i pobeda na izborima za savete građana mesnih zajednica po Srbiji?

Narodna stranka u Kragujevcu apeluje na građane da vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih porodica jer nadležni nisu u stanju da brinu o građanima”, navedeno je u saopštenju.

Nema komentara

Odgovorite