Nova Snaga i Kragujevačka inicijativa zajedno u borbi za bolji Kragujevac

- -
1

Predsednici udruženja Nova Snaga i Kragujevačka inicijativa Nikola Nešić i Slađan Rakić potpisali su koalicioni sporazum po kome će te dve organizacije ubuduće delovati zajedno kako bi građanima ponudili političku alternativu u odnosu na aktuelnu gradsku vlast, ali i prethodne vladajuće garniture u Kragujevcu.

Tačno dve godine nakon prethodnih lokalnih izbora i isto toliko do narednih idealan je trenutak, kako je rečeno na skupu na kome je saradnja ozvaničena, da se počne stvaranje drugačije političke ponude građanima.

Jedan od osnivača Nove Snage, marketinški stručnjak Nikola Predojević istako je da je nedavno urađeno istraživanje javnog mnjenja pokazalo da bi novoformirana koalicija, da su sada izbori, osvojila dvocifren procenat glasova.

“I Nešić i Rakić su do sada uradili više za Kragujevac nego aktuelna vlast za ceo mandat. Nešić je u grad doveo svetskog IT giganta Yandex što predstavlja veliku razvojnu šansu. Naša koalicija pretenduje na pobedu, da Nikola Nešić postane gradonačelnik”, rekao je Predojević.

Nešić je istakao da je saradnja sa Kragujevačkom inicijativom i ranije postojala, tako da se radi o prirodnoj koaliciji.

“Građani su i na nedavno održanim izborima u Beogradu pokazali šta misle o starim strankama i istrošenim liderima. Mi nudimo drugačiji pristup, nudimo konstruktivnost. Predlažemo rešenja. Narod želi nešto novo. Polovina građana trenutno ne glasa. Oni su naša ciljna grupa. Želimo da probudimo grad i da zajedno stvaramo bolji Kragujevac”, poručio je Nešić.

Lider Kragujevačke inicijative Slađan Rakić istakao je da dolaze nova vremena, novi ljudi i energija.

“Ponudićemo Kragujevčanima nove ljude, ideje i energiju. Posetićemo sve građane i pokazati im šta sve planiramo i možemo da ostvarimo. Mladi sada odlaze, napuštaju i Kragujevac i Srbiju, a ja sam siguran da možemo mnogo toga da promenimo, da grad postane bolje mesto za žvot, bez obrzira na to ko je na vlasti na republičkom nivou”, rekao je Rakić.

Najavljeno je da će koalicija biti u stalnom kontaktu sa građanima. Aktivisti će od vrata do vrata razgovarati sa svima, predstaviti ideje i pozvati na saradnju, na zajedničko stvaranje boljeg Kragujevca.

1 komentar

  1. Sve je to isti kalup i ista g…. odem pre neki dan na biro kad tamo pola garniture prošle vlasti radi sedi i pije kaficu u kancelarijama i savetuje kako da nadjemo posao mi “obični smrtnici” ….Šta reci tako se oni bore za gradjane ovoga grada smešno

Odgovorite