Nova snaga i Kragujevačka inicijativa nastavljaju saradnju

- -
0

Udruženja Nova snaga i Kragujevačka inicijativa nastavljaju saradnju i posle izbornog ciklusa koji je završen u junu.

Pod zajedničkim imenom Alternativa, u okviru grupe građana, ove dve organizacije nastupaju od 2018. godine, kada su prvo potpisale Sporazum u saradnji, a kasnije napravile zajedničku strukturu organizacije i izašli na izbore 2020. godine gde su osvojili 4,5 odsto podrške građana Kragujevca.

Kako je saopšteno iz te organizacije, bojkot izbora, pre svega na republičkom nivou, odlaganje zbog pandemije, ali i sam Covid-19 verovatno su “sprečili Alternativu da zabeleži još bolji rezultat, a svakako podrška skoro 3.500 građana obavezuje da se nastavi dalje”.

“Sada smo deo Skupštine grada Kragujevca i kroz odbornički klub nastavićemo da budemo opozicija svemu lošem što se radi u gradu, kao što smo to činili tokom prethodnih godina i u izbornoj kampanji. Očekujemo da nam se uskoro, kada se ispune sve predviđene procedure, na raspolaganje stave prostorije za rad i delovanje. Nova Snaga i Kragujevačka Inicijativa ponovo će pokazati da dobro organizovana grupa građana može da opstane i da ne mora po svaku cenu da uđe vlast da bi mogla da deluje, a na kraju ostvari i dobar rezultat na izborima. Nećemo bežati od saradnje sa drugim opozicionim organizacijama, ali samo na ravnopravnim osnovama”, poručuju iz Alternative.

Nema komentara

Odgovorite