Manojlović demantovao optužbe PZNG

- -
8

Na saopštenje Pokreta za naš grad u kom se poziva na ostavku „zbog toga što je na nagradno putovanje u Pitešti otišao njegov sin, a ne svi đaci generacije“, član Gradskog veća za obrazovanje, Nedeljko Manojlović, odgovorio je demantijem, koji objavljujemo u celosti.

Povodom neosnovanih napada kojima smo moja porodica i ja izloženi prethodnih dana, a u moru laži i neistina koje je jedna minorna politička grupacija iznela, vođena ličnim i političkim razlozima, bila mi je namera da se ne oglašavam, jer sam kao javna ličnost spreman da primam političke udarce, čak i ovakve, najniže i najpodmuklije. Ipak, moja dužnost je, kao člana gradskog veća za obrazovanje, da iznesem svoju zabrinutost zbog napada na nastavnike jedne osnovne škole koji su jednoglasno doneli odluku o izboru đaka za put u Pitešti, narušavanja ugleda te škole, kao i napada na sve osnovne škole i njihove zaposlene koji su izabrali decu koja nisu đaci generacije za odlazak u Pitešti, iako su ispoštovali sve kriterijume pravilnika za izbor dece.

Procedura za izbor učenika za boravak u Rumuniji je vrlo jasna: škole vrše odabir dece, a ne lokalna samouprava. Niko iz lokalne samouprave ne može, niti je ikada, poslao dete u Pitešti, ukoliko ga škola nije izabrala. Izbor se vrši prema kriterijumima, među kojima je i onaj da sva deca koja su imala prosečnu ocenu tokom celog školovanja 5.00 (a to su najbolji đaci škole) imaju pravo da budu predložena (a ne samo tzv. đaci generacije), a konačnu odluku o izboru jednog deteta donose nastavnička veća škola. U školi veoma često postoji po nekoliko sjajnih učenika, kada je teško odrediti jednog najboljeg. Zbog toga se i donosi odluka na nastavničkom veću o kojoj glasaju svi članovi. Politički pokret koji je izdao sramno saopštenje je odavno imao uvid u pravilnik o izboru učenika, jer ga je dobio u Gradskoj upravi. Uprkos svemu tome, ne mareći za istinu, oglasio se brojnim lažima u kojima ne samo što napada mene, već i odluku nastavničkog veća jedne škole koga čini preko 80 nastavnika i time narušava ugled ne samo ove škole, već i svih ostalih škola koje su poštovale kriterijume i demokratski donele odluke o izboru učenika. Brojne laži su iznete u tom saopštenju, među kojima je i ta da su uvek išli samo đaci generacije, što je notorna laž. Čak i u vreme kada su članovi ove odborničke grupe bili u lokalnoj vlasti (mislim da su se tada zvali G17+ ili URS-Mlađana Dinkića), to nije bio uslov za odabir đaka. Na pomenutom prijemu nisam izjavio da su u Pitešti putovali samo đaci generacije. Čak ove dve reči “đaci generacije“ nijednom nisam upotrebio u izjavi (što se na osnovu audio i video zapisa lako može proveriti). Nažalost, neke informativne službe i mediji su, verovatno bez loše namere, slobodnom interpretacijom dela mog govora, a ne citiranjem mojih reči, deo moje izjave pogrešno preneli u javnost. Što se napada na moje dete tiče, verovatno su smatrali da je trebalo da molim nastavnike škole da ponište odluku kojom su jednoglasno izabrali moje dete za put u Rumuniju ili da savetujem svoje dete da ne bude najbolje, samo zato da me oni danas ne bi prozivali. Niskim udarcima, ne misleći na posledice koje ove besmislene izjave mogu ostaviti na jedno dete kada čita njihova zlonamerna saopštenja, iz ličnih i političkih razloga, napadom na mene žigošu jedno dete, čija je jedina krivica što mu je otac na nekakvoj funkciji. Još gore su posledice koje ovi primitivni napadi mogu ostaviti na svu ostalu decu koja nisu đaci generacije i koja su od strane škole izabrana da putuju u Pitešti, a koja se mogu prepoznati u tom sramnom saopštenju.

8 Komentara

 1. Kako Vas vise nije sramota da napadate neduznog coveka i maloletno dete. Mozda je trebalo da savetuje svoje dete da ne ide da ne bi dosao u situaciju da neko tamo ispira usta sa njim i blati ugled njegove porodice. Dete je izuzetno, dobro i vaspitano. To sto mu je otac na funkciji nije znak da dete svojim radom i trudom ne moze biti najbolji ucenik.

 2. O profesoru Manojloviću sam čula sve najlepše. Ako postoje pošteni političari, onda je on jedan od njih. Mada ga ja iskreno ne svrstavam u političare, već u prave profesionalce. Svestski priznati profesor koji je drzao predavanja na mnogim fakultetima u svetu. Ima puno naučnih radova i knjiga napisanih i objavljenih. Uvažen kao svetski stručnjak. Nažalost, kod nas se uspeh ne prašta. Svako danas može da te optuži za sve i svašta iako sa tim nemaš ama baš nikakve veze. Ovi bivši Dinkićevci su bruka za grad. Oni nekog da prozivaju za nešto, a sve su pomoću politike postigli, čak i zaposlenja.

 3. Dosta vise sa laznim saopstenjima i klevetama porodice Manojlovic. Naravno da covek nista nije kriv a kamo li dete koje i ne zna sta znaci podvaliti nekome. Dete je vaspitavano da bude covek na prvom mestu a ne da nosi ocevu titulu i da se provlaci po medijima ime maloletnog deteta. Ja shvatam politicka prepucavanja ali nije svaka reklama dobra reklama, tako da raznim izmisljotinama ne mozete nauditi postenoj porodici Manojlovic.

 4. Sta vam je ljudi!?
  Pa covek je tu na privatnoj funkciji. Sto ga sad zbunjujete javnim interesom, opstim dobrom i ostalim tekovinama civilizovanog drustva? Pogresno je i nekorektno nekoga prozivati a da ne razume o cemu se radi. U njegovom shvatanju, a tako uci i sina, njihov privatni interes je primaran. Djak generacije je smesna vrednica koja ce se zadovoljiti komadom papira, a onaj koji je manje uspesan je zapravo uspesan. I sve pokriveno nekakvom demokratskom procedurom. I ne samo to. Put i privilegije tatinog sina stite i sve druge skole svojim odlukama. Sve je u funkciji tatine funkcije i sina mu.
  Jos hoce ovaj sramni narod i da ga ovako malog povredi, a tek poceo da uci da je jednakiji od drugih. I vece nekakvo mu to potvrdilo. I nastavnike zaboga da uvlace u to i da vredjaju. Oni valjda najbolje znaju tatinog sina. Zato ga i nisu glasali za djaka generacije.
  Kakva sprdnja od Grada!

 5. Ma nije valjda … Kao da nastavnoci nisu znali o čijem detetu se radilo !? Sigurno da je kod njih postojala svest šta bi moglo da bude da su eventualno drugačije postupili, uz postojanje i dela onih koji su svakako i jedva dočekali da donesu odluku. A još minornija ličnost, koja je izdala ovo saopštenje svakako da treba da se sakrije u mišju rupu, što dalje od svih nas. Ali to je već pitanje časti, morala i još nekih, ovakvim ljudima, nepoznatih i nepriznatih kategorija.

 6. Kakva patetika…nek objasni zasto su kriterijumi promenjeni, pa ove godine po prvi put deca 7. razreda nisu bila ukljucena u razmenu…i to je valjda slucajno

Odgovorite