Lokalni izbori: Tri kandidata najprepoznatljivija u Kragujevcu

- -
8

Lokalni izbori u Kragujevcu održaće se 26. aprila zajedno sa parlamentarnim. Veliki broj stranaka i koalicija najavio je izlazak na izbore, neki su od ranije poznati, a mnogi sada traže svoju šansu.

Koalicija oko vladajuće Srpske napredne stranke i dalje ne izlazi u javnost sa svojim kandidatom. Više nije tajna da su unutarstranačka previranja u punom jeku između nekoliko struje najveće stranke, ali da aktuelni gradonačelnik Radomir Nikolić ima najveće šanse da bude ponovo kandidat za tu poziciju. Traži se samo model na koji način da on ne bude nosilac liste, jer je već šest godina na vlasti, svi za njega znaju, ali nije radio na odnosu sa građanima i zbog toga ne može da se pohvali velikom popularnošću.

Veroljub Verko Stevanović i u osmoj deceniji gaji ambicije da se vrati na čelo grada i upravo igra na kartu navodnog lošeg imidža aktuelnog gradonačelnika i prisećanje na neka ranije vremena, sa glavnim asocijacijama na koncerte i sportske događaje. Mnogi kandidati neće još dugo moći da se pohvale takvom prepoznatljivošću u gradu.

Ipak, pored aktuelnog i bivšeg gradonačelnika najprepoznatljiviji kragujevački političar je Slađan Rakić, koji je od prošlih izbora, kada mu je nedostajalo samo 100 glasova da sa grupom građana pređe cenzus od 5%, je u međuvremenu napravio nekoliko dobrih poteza koji su mu doneli popularnost. Zalaganje za probleme običnih građana, ostavljanje broja telefona javno svima na uvid, odlazak u Slovačku da bi zaradio za kampanju učinili su da je postao popularan među građanima Kragujevca.

Liste okupljene oko SPS, lokalnih grupa građana i velikog broja stranaka i pokreta još uvek nemaju prepoznatljivog kandidata, koji živi i radi u Kragujevcu. Ostalo je još malo više od dva meseca kampanje da pokušaju da svoje kandidate predstave građanima.

8 Komentara

  1. Ne vidim problem u Verkovim godinama. Konrad Adenauer je podigao nemačku iz pepela a bio je na vlastiu do svoje 87. Godine..(istoričar). Verkovo iskustvo je neprocenjivo!

  2. Sta ce Radomiru vise ta glavobolja, treba svaki peti dan da dolazi na posao. Nije lud, para ima, sad moze da spava po ceo dan, ne mora da ustaje u cik zore, u 12 sati. A i naradio se, vidi se po gradu, umorio se covek, cujete kako se muci dok sastavi recenicu.

  3. I u svojim poznim godinama Verko nema alternativu. Nije on kriv što se u Kragujevcu za sve ove godine nije pojavio jak protivkandidat. Radomir je politički nedovršen i apsolutno nekompetentan, a Slađan je politička karikatura koju je Radomir instalirao da Verku odvlači glasove. Ostali kandidati nisu ni vredni pomena. Kragujevčani ovog puta imaju lak izbor – Verko.

  4. Kosta nisam politička karikatura koju je Radomir instalirao već sasvim suprotno u što će te se sami uveriti.
    Spreman sam da odgovorim na svako pitanje koje imate moj broj telefona je 0659881542 i 0607209039 i slobodno me pozovite. Jedino ako se lažno predstavlja te kao Kosta onda nećete. Pozdrav i očekujem Vaš poziv.

  5. , Rakic jedina prava prica,covek iz naroda ,jedan od nas,a sto se tice Verka ne zaboravite da je pre nekoliko meseci hteo da ude u vlast sa Radomirom ali je politicki ispusio,takode od trnutka od kada njeggova stranka vise nije u vlasti od njegovih odbornika nastalo je nekoliko odbornickih grupa sto govori o karakteru tih ljudi kojima je jedino vlast bitna,a ne obican covek

Odgovorite