Liste GG “Dr Vladica Stanojević” ipak neće biti na izborima

- -
0

Kako je i objavljeno na zvaničnom sajtu grada Kragujevca Graska izborna komisija je odbila da proglasi izbornu liste Grupa građana “Dr Vladica Stanojević”  .

Lista Grupa građana “Dr Vladica Stanojević”, podsetimo, Gradskoj izbornoj komisiji je predata u ponedeljak uveče i trebalo je da bude potvrđena odmah ili u roku od 24 sata.

Kad je taj rok prošao iz GIK-a je stigla informacija da moraju da budu ispravljene određene nepravilnosti na listi u roku od 48 sati. Ispravljena lista je predata u tom roku, a, kako navode pojedini mediji, doneta je odluka da bude definitivno oborena.

Vladica Stanojević, nosilac liste, je i pre konačnog odbijanja liste, rekao da njegove stranačke kolege iz SNS odugovlačenjem sa prihvatanjem liste „žele da ga nerviraju“, te da će se, na kraju, ako bude morao, obratiti i Upravnom sudu. Da će na rešenje GIK o obaranju liste uloži žalbu Upravnom sudu, potvrdio je listu “Danas” i nakon što mu je to rešenje i uručeno.

“Ovo što sedešava može da bude i uvod u obaranje izbora u Kragujevcu”, smatra Stanojević.

Inače, Stanojević je nosilac liste na kojoj su članovi SNS koji su nezadovoljni načinom na koji je grad u minulih šest godina vodio sin bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, Radomir.

Nema komentara

Odgovorite