Lista „300 Кragujevčana i Pokret Volim selo svoje“ nije proglašena zbog nekoliko nedostataka

- -
3

Gradska izborna komisija, na sednici održanoj sinoć u 23.50 časova, utvrdila je da Izborna lista „300 Кragujevčana i Pokret Volim selo svoje – Dušan Zeka Aleksić“, koju je podnela Grupa građana 300 Кragujevčana i Pokret Volim selo svoje, za izbor odbornika Skupštine grada Кragujevca, sinoć u 21.40 časova, sadrži nedostatke koji su smetnja za proglašenje izborne liste.

Uočeno je da se na podnetoj izbornoj listi kandidata za odbornike Skupštine grada Кragujevca, među svakih pet kandidata po redosledu ne nalaze najmanje po dva kandidata –pripadnika manje zastupljenog pola (obrazac КGI2020-1), protivno Zakona o lokalnim izborima kojim je propisano da na izbronoj listi mora biti najmanje 40% manje zastupljenog pola. U obrazloženju se navodi da se od rednog broja 46 do 50 i od rednog broja 81 do 85 ne nalaze najmanje po dva kandidata – pripadnika manje zastupljenog – ženskog pola.

Takođe, izjave o prihvatanju kandidature za odbornika Skupštine grada nisu u saglasnosti sa izbornomlistom kandidata za odbornike Skupštine grada Кragujevca, ne sadrže nadimke kandidata koji su navedeni u izbornoj listi, odnosno nisu navedeni ime i prezime pa nadimak i nisu potpisane, tako da sadrže ime, prezime pa nadimak kandidata.

Na podnetoj izbornoj listi kandidata za odbornike Skupštine grada Кragujevca, prezime kandidata pod rednim brojem 24. nije isto kao u dostavljenoj dokumentaciji.

Podnosiocu je naloženo da najkasnije u roku od 48 časova od časa dostavljanja zaključka, otkloni nedostatke.

3 Komentara

Odgovorite