LDP: Vlast donosi odluke i bez većine glasova

- -
1

Liberalno demokratska partija Kragujevac najoštrije osuđuje ponašanje gradske vlasti koja “na silu usvaja nezakonite i protivustavne odluke o mesnoj samoupravi sa nedovoljnim brojem glasova”.

“Odbornici LDP-a, kao i mnogi opozicioni odbornici, najoštrije su kritikovali ovu protivustavnu i nezakonitu odluku i satima postavljali pitanja nadležnom članu Gradskog veća i ovlašćenom predlagaču. Iako je nadležni većnik sedeo sve vreme u sali, nije se udostojio nijednog odgovora. Ovakvim ponašanjem gradska vlast ponižava odbornike koji aktivno učestvuju u radu parlamenta i diskutuju o tačkama na dnevnom redu. Primoravanje odbornika većine da podrži nezakonitu i protivustavnu odluku, koja nije u interesu građana, nije sve od vladajuće većine. Nakon toga, iako je za odluku po najavi predsednika Skupštine grada neophodno 44 glasa, odluka je usvojena sa 43 glas, na šta je ukazao odbornik LDP-a Edis Durgutović”, poručuju iz Liberalno demokratske partije.

U LDP-u današnju sednicu lokalnog parlamenta smatraju presedanom u negativnoj parlamentarnoj praksi i tražiće od svih nadležnih institucija da reaguju, jer, kako kažu, neće dozvoliti potpuno urušavanje svih institucija donošenjem nezakonitih odluka sa nedovoljnim brojem glasova.

“Posle ovakvog pravnog nasilja, i brutalnog i transparetnog kršenja parlamentarnih pravila da se odluke donose neophodnim brojem glasova, pitamo kakvo nas nasilje tek očekuje od vladajuće većine“, kažu u LDP-u.

Iz te stranke dodaju i da će se još oštrije suprostavljati ovakvom načinu vladavine aktuelne većine.

1 komentar

Odgovorite