LDP traži hitnu ostavku predsednika Skupštine grada

- -
0

Gradski odbor Liberalno-demokratske partije u Kragujevcu izdao je saopštenje, u kom zahteva ostavke predsednika Skupštine grada Kragujevca i njegovih najbližih saradnika, „nakon nezapamćene bruke u parlamentarnoj istoriji grada“.

Na poslednjoj sednici Skupštine grada, aktuelna vlast je na skandalozan način usvojila nezakonitu i protivustavnu odluku, i to sa nedovoljnim brojem glasova, i time ponizila sve građane Kragujevca.

– Odbornici LDP-a, kao i mnogi opozicioni odbornici, najpre su najoštrije kritikovali ovaj protivustavan i nezakonit predlog odluke o mesnoj samoupravi i načinu izbora saveta mesnih zajednica, koji nije ni smeo da se pojavi na dnevnom redu. Zatim su satima postavljali pitanja nadležnom članu Gradskog veća i ovlašćenom predlagaču, koji ih, iako je sedeo sve vreme u sali, nije udostojio nijednog odgovora. Ovakvim ponašanjem gradska vlast ponižava odbornike koji aktivno učestvuju u radu parlamenta – ističu u LDP-u.

Iako su za donošenje odluke neophodna 44 glasa, odluka je usvojena sa 43. Insistiranje odbornika LDP-a da odluka nije usvojena, jer je nije podržao neophodan broj odbornika, predsednik Skupštine je nezainteresovano odbio i nastavio da vodi sednicu.

– Ne ulazeći u to da li je do brutalnog kršenja Ustava, zakona i Statuta grada došlo zbog elementarnog neznanja, grube bahatosti ili samoživosti, insistiramo na ostavkama svih odgovornih kako bi se, bar donekle, sačuvao ugled gradskog parlamenta. Tragično je da Skupštinu grada u kojem je pre gotovo dva veka nastala prva skupština u Srbiji i mestu gde je  donet prvi ustav moderne srpske države, danas predvode potpune neznalice i ljudi bez ikakvog moralnog i stručnog integriteta, koji su svojim delovanjem ovu instituciju srozali na najniže moguće grane i osramotili sve građane Kragujevca. Liberalno-demokratska partija poziva predsednika Skupštine grada i njegove saradnike da, ukoliko je u njima ostalo  trunke dostojanstava, sami podnesu ostavke, budući da dalji rad parlamenta posle jučerašnjeg bruke, sa njima, gubi svaki smisao – zaključuje se u saopštenju.

Nema komentara

Odgovorite