LDP: Gradonačelnik neozbiljan po ozbiljnim pitanjima

- -
2

Kako navode u gradskom odboru Liberalno demokrtske partije gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić svojim postupcima i ponašanjem nastavlja da urušava sve institucije grada i obesmišljava sistem lokalne samouprave.

Kako je navedeno u saopštenju, iako se ovoga puta na uvredljiv način, zvanično i pisanim putem obratio odborniku Skupštine grada, legitimno izabranom predstavniku gradjana i šefu odborničke grupe LDP u kragujevačkom parlamentu Zlatku Milanoviću, gradonačelnik je zapravo najviše srozao ugled same institucije gradonačelnika grada, koju nažalost u ovom momentu sam obavlja.

“Zbog neprecizno (ne i zlonamerno) prenetih informacija od strane pojedinih medija u vezi sa postavljenim pitanjem odbornika Milanovića, podsećamo da se na poslednjoj sednici Skupštine grada, šef OG LDP-a, javno za govornicom ( na snimku 59,35) obratio gradonačelniku i usmenim putem postavio odborničko pitanje. Prilikom saznanja da postoje osobe koje se zvanično predstavljaju kao “savetnici gradonačelnika”, što potvrđuju i zvanične vizit karte štampane sa grbom Grada Kragujevca, a imajući u vidu da funkcija “savetnik gradonačelnika” ne postoji po Statutu grada Kragujevca, niti je predviđena sistematizacijom radnih mesta u gradskoj upravi, Milanović je u tom kontekstu postavio pitanje da li je tačno da gradonačelnik ima savetnika, ko su te osobe, iz kojih sredstava se izdvaja novac za njihov rad kao i po kom osnovu su angažovani.
Na ovako detaljno i precizno postavljeno pitanje, podrugljiv odgovor potpisan od strane samog Radomira Nikolića da “ Gradonačelnik ima dosta savetnika “ najtačnije opisuje njegov odnos prema funkciji koju obavlja, Skupštini grada Kragujevca, odbornicima i sto je najbitnije svim gradjanima Kragujevca.

Nijedno obraćanje predstavnika LDP-a od kako ova organizacija participira u gradskom parlamentu nije sadržalo u sebi neozbiljnost ni sarkazam već smo se uvek trudili, bilo da smo na pozicijama vlasti ili opozicije doprinesemo razvoju grada, izgradnji institucija i parlamentarne demokratije .

Podsećamo gradonačelnika da je dužnost odbornika da u parlamentu predstavljaju gradjane koji su ih izabrali, vrše kontrolnu funkciju vlasti i samim tim obevaštavaju javnost o svim bitnim pitanjima vezanim za život sugradjana i funkcionisanje lokalne samouprave. Upravo izvršavajuci zadatke koje su nam gradjani Kragujevca poverili, i ovim putem ponovo postavljamo isto pitanje gradonačelniku, u nadi da će ovoga puta udostojiti javnost i gradjane konkretnim i pristojnim odgovorima :

• Ko su ljudi kojima ste omogućili da se predstavljaju kao “savetnici gradonačelnika”

• Po kom osnovu su angažovani kao “savetnici” budući da takvu funkciju ne predviđjaju ni Statut grada niti sistematizacija radnih mesta u gradskoj upravi

• Iz kojih sredstava se obezbeđuje finansijska naknada za njihov angažman

• Koje konkretne poslove “savetnici” obavljaju i čemu služe u tom slučaju 5 postavljenih pomoćnika gradonačelnika”, saopšto je LDP.

2 Komentara

  1. Ako se ne varam gospoda iz LDP-a su u oktobru 2014 godine dali podršku ovom momku koji trenutno glumi gradonačelnika…i to na “zatvorenoj sednici” Skupštine grada Kragujevca, koja je održana u nekom hotelu, negde u okolini Jagodine (mislim da je sednica bila karantinskog tipa). I ne samo to…gospoda iz LDP-a su posle toga aktivno učestvovala u formiranju nove gradske vlasti i na sva usta hvalila mlađanog Radomira…dok ih on nije (u znak zahvalnosti), posle lokalnih izbora 2016 godine, šutnuo iz te iste gradske vlasti. Meni zaista nije jasno šta sada hoće Zlatko, Edis, Boris i ostala bulumenta iz LDP-a. Pa gospodo draga, treba konačno da shvatite da ste pukli i vi i vaša promašena politika! I da ne zaboravim…u Šumadiji se politička izdaja ne prašta.

Odgovorite