Kragujevački URS zahteva Regionalne javne servise

- -
0

Kragujevački URS zahteva Regionalne javne servise„Postojeća medijska strategija koju je usvojila Vlada Republike Srbije, a u čijoj su izradi učestvovali i Ujedinjeni regioni Srbije treba da ostane na snazi“, rekao je prof. dr Nebojša Zdravković, predsednik GO G17 Plus Kragujevac i član Uprave URS-a.

URS je, inače, vodio Ministarstvo kulture i informisanja, kada je usvojena aktuelna medijska strategija , kaže Zdravković i navodi da je ovom strategijom predviđeno postojanje šest Regionalnih javnih servisa, a jedan od njih bi, svakako, bio i za ovaj region Šumadije i Pomoravlja, koji je sad statistički, a nadamo se da će do kraja mandata ove Vlade zaživeti kao administrativni region.

„Postojeći nacrt Zakona nije u skladu sa navedenom medijskom strategijom i zato mi smatramo da nije kvalitetan, pogotovo što predviđa ukidanje Regionalnih javnih servisa. Sa druge strane, postojeću medijsku strategiju , koja je zvanično na snazi, podržala je i Evropska komisija, što je izuzetno značajno. S obzirom na to da se URS zalaže za regionalni razvoj Srbije, naš stav je da Regionalni javni servisi treba da opstanu i kao što Beograd ima Studio B i Šumadija i Pomoravlje treba da imaju svoj Regionalni javni servis. U skladu sa tim zalažemo se za opstanak Radio televizije Kragujevac koja treba da funkcioniše kao Regionalni javni servis, jer su oni i dobili odgovarajuće sertifikate koji su dobro i ocenjeni.“ Zamenik gradonačelnika Kragujevca je zaključio da je i Gradsko veće donelo odluku da podrži postojeću medijsku strategiju koja predviđa postojanje Regionalnog Javnog servisa u Kragujevcu.

Nema komentara

Odgovorite