Kovačević na čelu kragujevačkog LDP-a

- -
1

Na Skupštini gradskog odbora Liberalno demokratske partije u Kragujevcu, članice i članovi su imali priliku da neposredno biraju novi odbor i menadžera. Na Svečanoj sednici skupštine prezentovan i plan aktivnosti za naredni period.

boris-kovacevic

Za novog menadžera Gradskog odbora LDP Kragujevac izabran je dosadašnji zamenik menadžera Boris Kovačević, diplomirani pravnik.

On se zahvalio svim članovima koji glasali za izbor novog rukovodstva. Rekao je da je zahvalan i prethodnicima što su učestvovali u rezultatu u okviru kojeg je Liberalno-demokratska partija drugi put izborila učešće u gradskom parlamentu, i to sa samostalnom odborničkom grupom, “što u okolnostima u gradu u kojem smo živeli i radili nije bilo nimalo lako”.

“U situaciji smo, pogotovo kada u svetskim okvirima imamo negativne tendencije po pitanju rezultata pojedinih izbora, da jedino što nam preostaje jeste da nikako ne odustajemo, već da nastavimo da se borimo. Problem je to što u našoj zemlji i našem okruženju, da ne govorimo dalje, pobeđuju stranke i političke opcije koje uopšte ne vode računa ni o političkom govoru, ni o posledicama koje to može da izazove u društvu. Ako se to dešava u demokratski uređenim zemljama, možemo pretpostaviti kakve to posledice može ida ima i na Srbiju u kojoj je to oduvek bilo prisutno. Jedino što imamo jeste obaveza da ne odustanemo i da nastavimo da promovišemo vrednosti za koje se Liberalno-demokratska partija zalaže sve ovo vreme. Obavezu imamo prema ljudima, pre svega, koji su se jako dugo borili za uspostavljanje modernog demokratskog društva. Obavezu imamo prema nama samima, prema našim porodicama, prijateljima, ali i prema generacijama koje dolaze”, rekao je novoizabrani menadžer kragujevačkog LDP-a.

Kovačević, koji je u prethodnoj lokalnoj administraciji, kada je LDP podržavao većinu Srpske napredne strake, bio član Gradskog veća govorio je i o tom periodu:

“U Kragujevcu smo u protekle dve godine imali priliku da pokažemo šta znamo i koliko možemo. Iza nas su ostali konkretni rezultati i konkretni učinci u okviru resora koje su predvodili ljudi iz Liberalno-demokratske partije, i upravo je to ono što nas razlikuje od drugih – drugačiji pristup, posvećenost i odgovornost za sve obaveze koje preuzimamo”, rekao je, između ostalog, Kovačević.

Uz menadžera, izabrani su i članovi odbora:

Bulatović Stefan, student, 1995.
Gajić Sanja, specijalista opšte medicine, 1967.
Durgutović Edis, inženjer informatike, 1983.
Đorđević Dušan, magistar farmacije, 1992.
Đurić Janko, diplomirani informatičar, 1992.
Ignjatović Zorica, master vaspitač, 1970.
Ilić Stefan, gimnazija, 1992.
Joksić Ljiljana, trgovac, 1958.
Krstić Aleksandar, doktor medicine, 1980.
Manić Mirjana, vaspitač, 1966.
Milanović Zlatko, diplomirani ekonomista, 1963.
Milanović Jelena, ekonomski tehničar, 1978.
Milić Nebojša, spec. inženjer saobraćaja, 1976.
Petronijević Katarina, trgovac, 1984.
Petrović Jovan, specijalista ginekologije i akušerstva, 1962.
Savić Dejan, privatni preduzetnik, 1974.
Stevanović Marija, profesor razredne nastave, 1982.

1 komentar

Odgovorite