KG priča: Umesto razvojnog, socijalni budžet

- -
0

Odbornici „Kragujevačke priče“ su podneli amandmane na predlog odluke o budžetu za 2020.godinu, kako je aktuelna gradska vlast prihvatila da se raspravlja samo o jednom amandmanu, dok je šest odbacila, pri tome se u izveštaju odbora nadležnog za odbacivanje amandmana pozivaju na zakon a ne navode član zakona i na odluku o budžetu koja je u tom trenutku predlog odluke o budžetu, odbornici su za vreme zasedanja sednice Skupštine grada održali konferenciju za medije.

„Nestručno, nekvalitetno uredjeno, sa jasnim političkim namerama da se spreči rasprava o budžetu. Pitamo gradonačelnika i članove gradskog veća, čega se to plaše pa nisu dozvolili da raspravljamo o amandmanima? Ono što su dozvolili jeste da u prvom amandmanu kažemo da budžet iznosi 7,200 milijardi, a da rashodi prate prihode u tom iznosu. Zašto smo to učinili, zato što je ovaj budžet aposolutno nerealan i neostvariv koji služi kao najobičnija demagogija kojom Radomir Nikolić želi da izadje na izbore i obmane gradjane Kragujevca, kako će sada posle 5 godina puno da investira, i kako će puno toga da uradi za grad za koji prethodnih 5 godina nije uradio ništa. Svesni smo da se Kragujevac ne razvija, svesni smo da se u Kragujevcu ništa ne dešava, svesni smo da će ovaj pogrešno planirani budžet duboko pogadjati život Kragujevčana. Nažalost po gradjane Kragujevca, ako bilo koji segment investicija bude ostvaren, biće odvojeno od osnovnih egzistencijalnih stvari ili će kroz JKP „Šumadija“ indirektno zadužiti gradjane Kragujevca. Ceo budžet je pogrešno naravljen, hteli su da ga nazovu razvojni ali je on duboko socijalan“, kazao je odbornik Edis Durgutović.

Njegov kolega Zlatko Milanović ocenio je da je 60 odsto kapitalnih inesticija prepisano iz budžeta za 2019. godinu, dok su dodate kapitalne investicije neostvarive.

“Rekonstrukcije se tretiraju kao nove investicije, dok redovno održavanje i investiciono održavanje, gradska vlast ne zna šta je. Da se napravi jedna nova ulica to je cela procedura, od idejnog rešenja do pravosnažne gradjevinske dozvole, za koju je potrebno vreme. Održavanje ulica se ne sme tretirati kao investicija“, rekao je Milanović i dodao da je ovaj budžet predizborna kampanja Radomira Nikolića.

Nema komentara

Odgovorite