Jeremić: „Razgraničenje“ znači članstvo „Kosova“ u Ujedinjenim nacijama i vodi ka Velikoj Albaniji

- -
1

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas u Kragujevcu da takozvano „razgraničenje“ o kome govori vlast znači momentalno članstvo „Kosova“ u Ujedinjenim nacijama, i nezaustavljivo vodi stvaranju Velike Albanije. Jeremić je u Kragujevcu prisustvovao akciji pod nazivom „Jedan potpis menja sve“ koju širom Srbije organizuje Narodna stranka, a koja podrazumeva prikupljanje potpisa građana protiv davanja stolice „Kosovu“ u UN.

Jeremić je tom prilikom objasnio i šta pojam razgraničenja znači za Republiku Srbiju:

– To „razgraničenje” znači voljno i trajno otuđenje dela teritorije Republike Srbije. „Razgraničenje“ znači prekrajanje granica države, status „Kosova“ kao punopravnog člana Ujedinjenih nacija, a u roku od nekoliko godina i Veliku Albaniju. „Razgraničenje“ predstavlja i učvršćivanje diktature u Srbiji koja zakonomerno vodi u fašizam. „Razgraničenje“ je protivustavno, opasno i dubinski štetno – rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao i da je proces „razgraničenja“ sa jednom od etničkih manjina u državi opasan presedan koji će dovesti do domino efekta.

– Jedna zemlja koja ima više etničkih manjina, ukoliko odluči da se „razgraniči“ sa jednom od njih, to neće biti poslednja manjina sa kojom će se razgraničavati – tome neće biti kraja. Na unutrašnjem planu, to podrazumeva da počnete da nazivate svoje političke protivnike stranim agentima, a igumana Dečana špijunom i izdajnikom. Upravo zbog toga danas u Kragujevcu i širom Srbije prikupljamo potpise protiv svega toga, protiv ulaksa takozvanog „Kosova” u Ujedinjene nacije, protiv „razgraničenja“ – kazao je Jeremić.

Jeremić je dodao da su neistinite tvrdnje da opozicija nema rešenje za Kosovo i Metohiju.

– Postoji mnogo stvari koje moraju da se reše umesto što se pregovara o konačnom statusu. Na primer – garancije zaštite manastira i crkava Srpske pravoslavne crkve, kao i pitanje desetine milijardi evra vredne privatne i državne imovine koja je trenutno uzurpirana na Kosovu i Metohiji. Treba težiti normalizaciji odnosa kako na teritoriji pokrajine, tako i u ostatku Srbije i u regionu, ali to ne mora da podrazumeva članstvo takozvanog „Kosova“ u Ujedinjenim nacijama, jer postoji mnoštvo drugih modaliteta – rekao je Jeremić.

Predsednik Narodne stranke je dodao i da će, nakon završetka akcije, prikupljeni potpisi javno biti predati „upravo onom ko namerava da svoj potpis stavi na sporazum kojim se „Kosovu“ daje stolica u Ujedinjenim nacijama“.

Sa velikim brojem Kragujevčana koji su danas potpisali peticiju o značaju akcije i daljim koracima razgovarali su i prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić i članovi predsedništva Aleksandar Babić i Ivan Gajić.

Potpisi protiv sporazuma kojim bi Srbija omogućila Prištini članstvo u UN i time se nepovratno i trajno odrekla Kosova i Metohije danas su se prikupljali i u Zrenjaninu, Novom Sadu, Inđiji, Rumi, Kuli, Pančevu, Beogradu, Nišu, Boru, Kraljevu, Vranju i Trsteniku.

1 komentar

  1. Bravo bre, konačno da neko nazove to što radi veliki pinokio pravim rečima – IZDAJA!
    Po Ustavu i zakonima na kojima se zakunuo nema on šta da se razgraničava sa delovima srpske teritorije. Pljuc.

Odgovorite