Investicije, saobraćajna infrastruktura i stambena izgradnja prioriteti u 2013. godini

- -
0

Budžet grada Kragujevca i investicije u 2013. godini biće racionalniji, što opredeljuju godine recesije, kaže potpredsednik Zajedno za Šumadiju, Nebojša Vasiljević. On je istakao da je za grad najbitnija saobraćajna infrastruktura , jer će razvojni kapaciteti usloviti sve težu komunikaciju:

Ne dobija se mnogo, ako svi putevi završe na kraljevačkom drumu i zato spremamo adekvatne predloge da se pored južne obilaznice radi i severna obilaznica, čime se zatvara kružni prsten za kamionski saobraćaj.Grad je predvideo i razvoj funkcija radnih zona poput radne zone Petrovac , koja ima još industrijskih kapaciteta, a sve u funkciji novog zapošljavanja.

Vasiljević je napomenuo i završetak stambene izgradnje u bloku Kolonija , kao i rešavanje pitanja poslovnog prostora kulturnih institucija u prvom redu Radio televizije Kragujevac koja će novu destinaciju imati u Kneževom Arsenalu. Ipak, prioritet je stacionarni saobraćaj, odnosno Javna garaža:

U cilju racionalizacije Javna garaža će se raditi najverovatnije u dve etape i dve etaže . Prva faza- podzemna garaža sa 450 mesta i uređenje trga, a kada budu stečeni uslovi za nastavak gradnje , grad će dobiti još 450 parking mesta.

Vasiljević je govorio i o skupštinskim odlukama o taksama i rentama , gde su stvoreni uslovi za adekvatnije prihode koji treba da budu osnova prihoda za svaku buduću lokalnu samoupravu. On je još jednom podsetio na problem vezan za kasarnu Radomir Putnik , koji je dodatno aktuelizovan odlukom vojnog ministarstva da se ovaj prostor proglasi kao važan za odbranu zemlje:

Interesantno je da smo cele prošle godine slali dopise ministarstvu odbrane, povodom ovog pitanja, a da su sada svi nadležni u fazi primopredaje. Resorno ministarstvo je, dakle, upoznato sa Planom detaljne regulacije, a rok za redovnu diskusiju je istekao pre dva meseca, tako da se bojim da je odluka ministarstva bila doneta još za vreme administracije Dragana Šutanovca, naglasio je potpredsednik ZZŠ.

On je prokomentarisao i navode opozicije da gradska vlast ima besmislene projekte , kao i to da je u nemogućnosti da izmiruje svoje obaveze:

Jako je vidljivo i poznato šta smo uradili za proteklih osam godina , a da su kritičari bili na vlasti grad bi bio u letargiji . Postoji optimalno finansiranje, budžet za 2013. godinu će biti racionalniji , a prioriteti su radne zone i radna mesta i dodatno podsticanje privatnih investitora , rekao je Vasiljević.

Zaključio je da je budžet uvek prilika za kritiku opozicije , dok će vlast svakako podržavati sve svoje projekte i ulaganja u narednoj godini.

Nema komentara

Odgovorite