Inicijativa ZZŠ i DS o stavljanju van snage Zaključaka SG Kragujevca od 6. februara

- -
2

zzs bojan stojadinovic

Odborničke grupe Zajedno za Šumadiju i Demokratske stranke, danas su predsedniku Skupštine grada podnele zahtev za proširenje dnevnog reda, saopšteno je na vanrednoj pres konferenciji ZZŠ.

U pitanju je: Predlog odluke o stavljanju van snage Zaključka Skupštine grada Kragujevca od 6. februara 2015. godine .

– Na vanrednoj sednici Skupštine grada pomenuti zaključak je potpuno izmenjen amandmanima odbornika SNS-a, Gorana Kovačevića i usvojen glasovima karantinske većine. Na taj način, ne samo da je izgubljena logika i smisao predloga, već je ovakvim činom vladajuće karantinske većine najgrublje prekršen Poslovnik Skupštine grada Kragujevca u članovima 129 i 121 – rekao je Bojan Stojadinović, šef odborničke grupe ZZŠ u SG.

U ZZŠ ističu da ova dva člana Poslovnika predviđaju delovanje amandmanima na predlog opšteg akta, odnosno Odluku, dok se zaključkom odlučuje o proceduralnim pitanjima, o zauzimanju određenih stavova i slično i ne mogu biti predmet amandmanskog delovanja.

– Pozivamo odbornike karantinske većine da ovu tačku uvrste u dnevni red i pomenuti Zaključak stave van snage i tako sačuvaju bar zakonitost u radu i odlučivanju. Ukoliko se to ne dogodi, naše odborničke grupe će uputiti dopis resornom Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu i zahtevati ocenu zakonitosti akta Skupštine grada Kragujevca – zaključio je Stojadinović.

2 Komentara

  1. Zar nisu isti oni: ZZS i DS izasli sa te sednice? Ovo je stvarno sramota sta rade. Rugaju se narodu koji je za njih glasao.

  2. Cisto sumnjam da ZZS i DS znaju na sta se zale. Samo zele da se prave vazni posto su posle decenije postojana napokon skupili 10000 potpisa.

Odgovorite