GIK-u predate još dve izborne liste – Pokret mladih Kragujevčana i Demokratska unija Roma

- -
0

Za učešće na predstojećim izborima za odbornike u Skupštini grada Kragujevca predate su još dve liste – Pokret mladih Kragujevčana i Demokratska unija Roma.

Listu sa 29 kandidata Gradskoj izbornoj komisiji predao je Pokret mladih Kragujevčana. Kandidat za gradonačelnikea te liste je Bojan Popović, a nosilac Novak Došen.

“Naši ciljevi su da se u Skupštini čuje glas mladih ljudi, jer su već 30 godina isti ljudi u njoj – ili su vlast ili opozicija. Mi smo tu da se čuje glas Kragujevčana, posebno mladih koji su nam prioritet jer njih nema na izbornim listama”, kazao je Došen i dodao da se ne čuje ni glas naroda koga se svi sete pred izbore.

Uz zahvalnost svima koji su podržali listu kako bi mogli da se kandiduju i ocenu da je veliki uspeh da na prvim izborima na kojima učestvuju skupe nešto više od hiljadu potpisa za manje od pet dana.

Došen je istakao da će se Pokret mladih Kragujevčana najviše zalagati za socijalnu politiku i infrastrukturu.

Listu je predala i Demokratska unija Roma. Gradskoj izbornoj komisiji donata je lista sa 29 kandidata za izbor odbornika u Skupštini grada Kragujevca na izborima koji će se održati 21. juna.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske unije Roma iz Kragujevca i nosilac liste Milan Petrović je rekao da su skupili i previše potpisa ali da je došlo do preklapanja, tako da će dodatno prikupiti još devet potpisa.

“Mi smo prva lista nacionalnih manjina u Kragujevcu i najbrojniji smo u romskoj populaciji zbog čega želimo da se borimo za unapređenje položaja Roma. Želimo da napravimo neke stvari koje će pokrenuti Rome, a ako budemo deo vlasti zajedno sa lokalnom samoupravom rešavaćemo probleme romske zajednice – pitanje infrastrukture, zapošljavanja i drugih. Namera nam je da tražimo kancelariju za inkluziju Roma, u kojoj će raditi Romi i koji će rešavati navedene probleme na teritoriji grada Kragujevca”, kazao je Petrović.

Nema komentara

Odgovorite