DS: Zna li gradonačelnik šta je nulta emisija zagađenja?

- -
7

demokratska stranka

Nakon izjave gradonačelnika Kragujevca, Radomira Nikolića, da je primarni cilj nulta emisija zagađenja grada i izgradnja Regionalnog centra za upravljanje čvrstim komunalnim otpadom, Gradski odbor Demokratske stranke postavio je dva pitanja:

 • Da li gradonačelnik zna šta zapravo znači nulta emisija, s obzirom da ni najrazvijenije zemlje nisu dostigle taj stepen?
 • Da li član Gradskog veća zadužen za zaštitu životne sredine, ravnomerni i održivi razvoj zna šta znači nulta emisija zagađenja i savetuje gradonačelnika da daje ovakve izjave?

– Ukoliko nemaju odgovore na ova pitanja predlažemo im da se konsultuju sa stručnjacima za ovu oblast, a zasigurno znamo da takvih stručnjaka u Kragujevcu ima, jer „Nije sramota ne znati, ali sramota je pretvarati se da znaš ono što ne znaš“ – ističu u DS-u.

GrO DS zatražio je da vlast saopšti građanima i koja je cena realizacije projekta Regionalnog centra.

7 Komentara

 1. Kako Vitin drugar da ne zna to? Covek je genije, cudotvorac ga zovu nek ljudii.. Ja bi ga pre pitao, sto ga nema na slikama iz kampanje SDS-a?

 2. Clan GV je kao ekonomista bas strucan u oblasti ekologije i zastite zivotne sredine….Mada mozda su svi oni specijalisti za sve…setimo se samo specijalnog automehanicara.

 3. To ne znaju, ali zato znaju da zidaju nelegalne vikendice, da zavrsavaju sega mega fakultete, zaposljavaju blizu i dalju rodbinu i preuzmu gradsku vlast bez izbora.

 4. Pa mozda ce i gradonačelnik, kao i njigov tata da zabrani, sem da avioni lete iznad Kg, isto tako i automobili da se voze, djubre da se baca u kante itd.. Ili ce mozda zuti ljudi da dovedu do nulte emisije zagađenja..

 5. Nemacka nece to uspeti da uradi do 2022. godine; ne znam zaista, kojim carobnim stapicem moze da se dovede do nulte emisije zagadjenja u Kragujevcu. No dobro, demagogija je za njih stvar navike.

 6. Sta vam je narode uz ovakvu vlast fabrike nece raditi, necete imati sta da vozite, niti da lozite a da pusite to tek necete… i eto manja emisija zagadjenja. A ako vam je dobro, onda nista…

 7. Nazadni Tomin mali misli da se ovde radi o emisiji na TV-u. Pa veli, kad može čika Aca da uvede ‚‚nultu emisiju‚‚ za Olju Bećković, za Dareta i Mareta može i on da uvede ‚‚nultu emisiju‚‚ u gradu. Jedina ‚‚nulta emisija‚‚, na žalost građana, biće nulta emisija investicija, nulta emisija razvojnih projekata, nulta emisija plata za radnike JP i JKP, nulta emisija prava zaposlenih i ne mogu sada svega da se setim. Ipak sam ja stariji čovek i nisam završio Mega Sega Trend fakultet.
  A član gradskog veća za zaštitu životne sredine mi je nešto poznat! Da se ne druži on sa Vitom preletačem? Šta ti je nazadnjačka vlast u gradu: jedan odbornik – jedan član gradskog veća! E moji glasači, e moji Kragujevčani. U pamet se uzmite na proleće sledeće godine.

Odgovorite