DS: Vulinov „pilot projekat Banka hrane“ u Kragujevcu postoji već par godina unazad

- -
1

demokratska_strankaGradski odbor Demokratske stranke izdao je danas saopštenje u kom se ističe da će ova Vlada i njeni ministri biti upamćeni po raznim aferama, plagijatima i prepisanim doktorskim disertacijama, dok će se u Kragujevcu zasigurno pamtiti po prepisanim projektima.

Naime, u DS-u každu da je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, u petak u Kragujevcu senzacionalno predstavio već postojeći projekat „Banka hrane“.

– „Banku hrane“ pokrenula je Demokratska stranka u Kragujevcu krajem 2009. godine, potpisujući tada memorandum o zajedničkom učešću u realizaciji projekta sa Studentskim centrom Kragujevac, Zavodom za smeštaj odraslih lica „Male Pčelice“, Gerontološkim centrom i Zdravstveno potpornom organizacijom Asocijacije studenata Univerziteta u Kragujevcu. Viškove hrane iz kuhinja pomenutih ustanova, garderobu, igračke za decu, koje su aktivisti DS zajedno sa građanima skupljali, svake subote nosili su socijalno ugroženom stanovništvu. Ljudima koji žive u karton naseljima, koji čak ne poseduju ni lične karte – navodi se u saopštenju.

U DS-u dodaju da je socijalna i društvena odgovornost deo politike te stranke i zato ova akcija nikada nije medijski eksponirana.

– Kada je 2011. godine usvojen Zakon o finasiranju političkih aktvinosti gde je političkim strankama zabranjeno da se bave humanitarnim radom, Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu je prekinuo sprovođenje ovog projekta. Iste godine, 20. maja, građani Kragujevca osnovali su udruženje „Banka hrane Kragujevac“ kako bi nastavili ovakav vid aktivnosti. Udruženje je registrovano u Agenciji za privredne registre sa matičnim brojem 28051395 i čija se delatnost i status može proveriti na sajtu. S obzirom da je udruženje aktivno i danas, želimo da poručimo ministru Aleksandru Vulinu da nema potrebe da čeka da projekat zaživi u Kragujevcu kako bi ga proširio po celoj Srbiji – zaključuje se u saopštenju DS-a.

1 komentar

Odgovorite