DS: Svečano uručene „ĐurđevdanDSke“ nagrade

- -
2

demokratska_strankaGradski odbor Demokratske stranke je na današnjoj konferenciji za medije izneo svoj kritički stav o predlogu Odluke o dodeli „Đurđevdanskih nagrada“ koji je dat na usvajanje odbornicima Skupštine grada Kragujevca, kao i o već obesmišljenim kriterijumima po kojima se izbor dobitnika ove nagrade vrši već duži niz godina.

Zahvaljujući aktuelnoj gradskoj vlasti došlo je do inflacije „Đurđevdanskih nagrada“ i devalvacije njene vrednosti. Umesto da priznanja i novčane nagrade dobijaju istaknuti pojedinci koji su ih svojim radom i rezultatima zaista zaslužili, sada je već tradicionalno dobijaju uglavnom oni koji su na politički ili bilo koji drugi način bliski idejama gradonačelnika i ostalih gradskih čelnika.

Pošto je potpuno nerealno očekivati od gradske vlasti da na bilo koji način povrati ugled „Đurđevdanskoj nagradi“, Gradski odbor Demokratske stranke će se zalagati za ukidanje ove nagrade i uspostavljene nove, koja će se sa ponosom uručivati zaslužnim pojedincima našeg grada. Ovako izmanipulisano priznanje, koje je moglo da postane lepa tradicija, mora da prestane da bude još jedno stranačko oružje Veroljuba Stevanovića, Saše Milenića i Nebojše Vasiljevića. Isto tako, favorizovanje amaterizma naspram profesionalizma mora imati svoju meru. Danas je jedina asocijacija građana na ovu nagradu politička podobnost gradskoj vlasti.

Gradski odbor Demokratske stranke je odlučio da ove godine uruči „ĐurđevdanDSku nagradu“, svojim stranačkim kolegama ali i “uvaženim” čelnicima grada u pažljivo odabranim kategorijama.

Laureati „ĐurđevdanDSke nagrade“ za 2012.godinu su:
– Dušan Obradović, za doprinos razvoju filozofije, kao najbolji učenik svog profesora;
– Aleksandar Patrnogić, doprinos u oblasti urbanizma, uspeo je da prebroji skoro sve rupe na kragujevačkim ulicama;
– Jovana Jovanović, za izuzetan doprinos razvoju modernog novinarstva, objavila 3 „tweet-a“, 1 „facebook“ status i 2 saopštenja za medije;
– Veroljub Stevanović, za najbolje prikrivanje deficita gradskog budžeta i vrhunac u stranačkom zapošljavanju;
– Saša Milenić, za doprinos razvoju filozofije i političke propagande „skromne pameti“; i
-Nebojša Vasiljević, za odbranu gradske imovine od lokalnih investitora i neizdavanje
građevinskih dozvola Kragujevčanima.

2 Komentara

    • jaki mi dobitnici.. ja sam organizovao prvenstvo u ps-u kod mene kuci, hocu i ja djurdjevdanski nagradu , kad je mogao zeka da dobije za basket 3 na 3 mogu i ja

Odgovorite