DS: „Prolaz za svakog od nas“

- -
3

ds filip kljajicMesni odbor Filip Kljajić GrO Demokratske strake u Kragujevcu održao je akciju pod nazivom „Prolaz za svakog od nas“, tokom koje je pozvao građane koji svakodnevno koriste prolaz ispod i preko nadvožnjaka koji povezuje MZ Filip Kljajić, Bresnica i Pivara sa centrom grada, da potpišu peticiju za izgradnju rampe za prelazak preko nadvožnjaka za osobe sa invaliditetom koje koriste kolica, ali i za majke sa bebama u kolicima.

Članovi DS-a skrenuli su pažnju i na neodržavanje stepeništa kojim se građani penju na nadvožnjak, što predstavlja potencijalnu opsanost za starije sugrađane.

– Mi smo na ovaj problem ukazivali više puta, ali godinama unazad po ovom pitanju ništa nije preduzimano. Lokalna vlast je u svim kampanjama do sada pokušavala da na najlakši način dođe do glasova građana u ovim naseljima. Ipak, za one suštinske probleme, koji traže sistematsko rešavanje, oni ni sada, posle osam godina vlasti u našem gradu, ne pokazuju nikakvu inicijativu, marginalizujući određene grupe građana ovih naselja – navodi se u saopštenju DS-a.

U svojoj izjavi za medije, Slađan Rakić, potpredsednik GrO Demokratske stranke, naglasio je: „Nedopustivo je da se ovako veliki problem u ovom delu grada ignoriše godinama. Građani koji koriste invalidska kolica za kretanje, ali i majke sa bebama u kolicama, nemaju mogućnost da pređu iz svojih naselja do centra grada. Kretanje naših sugrađana ulicom dr Jovana Ristića nije bezbedno, pa upravo zato smatramo da je neophodno uraditi projekat i izgraditi rampu kojom će oni prelaziti nadvožnjak „Gazela“. Trenutno su ove grupe građana, kojih nije malo u naseljima koja gravitiraju ovom prelazu (Filip Kljajić, Bresnica, Pivara,Teferič, Trmbas, deo naselja Beloševac), potpuno zanemarene i primorane da koriste usluge taksi prevoza za stizanje do centra grada, jer ni gradski prevoz nije adaptiran za osobe sa ivaliditetom, niti za majke sa bebama u kolicima.“

Kako navode demokrate, građani koji su potpisali peticiju za postavljanje rampe preko nadvožnjaka su kao veliki problem istakli i neosvetljenost ulica koje prolaze ispod „Gazele“, što dovodi do sve učestalijih napada na sugrađane koji žive u pomenutim naseljima i da se niko od njih, koji svakodnevno tuda prolaze, jer im je to jedini put do kuća, ne oseća bezbedno.

3 Komentara

  1. Potpisujem,takodje apel da se izmeste Romi koji izlazu stare i neupotrebljive stvari iz kontejnera.Jutros rano je izbio pozar na deponiji koju su napravili pa su intervenisali vatrogasci.Veliko ruglo na pet minuta od Centra grada.

  2. Nisam clan DS-a,ali stalno na lokalnom nivou glasam za DS mada ni vi niste gotovo nista uradili za MZ Filip Kljajic.Hoce li DS da pise peticiju zbog skretanja JUZNE ZAOBILAZNICE kroz DRVARU,navodno da spoji levu i desnu stranu Lepenice i to trasom z teske kamione za Zastavu.Pokrenite tu akciju,ako zaista mislite na Bresnicu,a ne na polozaj DS-a

Odgovorite