DS: Povodom Dana planete Zemlje očišćen plato na Metinom brdu

- -
0

Povodom “Dana planete Zemlje” Gradski odbor Demokratske Stranke je organizovao čišćenje platoa oko spomenika “Raki Ljutovcu” na Metinom brdu.

U akciji su učestvovali omladinci Demokratske Stranke zajedno sa Mesnim Odborom Pivara i predsednikom GrO DS Kragujevac Ivanom Dubljaninom.

“Ovaj plato se nalazio u poražavajuće zapuštenom stanju. On nije samo mesto gde se okupljaju stanovnici ovog dela grada već je i istorijsko mesto iz više razloga. Raka Ljutovac je u septembru 1915. gađajući iz poljskog topa sa ovoga mesta oborio prvi avion u Prvom svetskom ratu, što je izuzetan podvig. Nedaleko odavde je i spomenik podignut logorašima koji su na Metinom brdu u Drugom svetskom ratu likvidirani od strane okupatora. Jedno takvo mesto ne zaslužuje da bude ovako ruinirano, zapušteno, neočišćeno. Ko ne poštuje svoju istoriju ne može se nadati ni boljoj budućnosti”, istakao je predsednik GrO DS Kragujevac Ivan Dubljanin.

“Osim toga, desna strana Lepenice, pripada delu grada u koji se jednostavno ne ulaže dovoljno. Stanovnici ovog dela grada su gotovo građani drugog reda. Nemaju dovoljan broj trgovina, nemaju obdaništa, gradski prevoz je loš. Zato smo odlučili da baš u ovom delu grada članovi Demokratske Stranke pokažu da su privrženi svim građanima Kragujevca ma gde oni živeli i da ceo grad treba da bude uredan i čist, a ne samo centar”, dodao je Dubljanin.

Dubljanin je najavio da ovo neće biti poslednja akcija posvećena prirodi i ekologiji već će demokrate i dalje raditi na buđenju svesti o zdravoj sredini kod građana Kragujevca i nastaviti da ukazuju na sve ekološke probleme grada.

Nema komentara

Odgovorite