DS: Odata počast ubijenom premijeru

- -
1

Demokratska stranka je i ove godine obeležila godišnjicu ubistva premijera Srbije dr Zorana Đinđića.

Članovi DS i građani okupili su se tradicionalno kod spomen-ploče ubijenog premijera u ulici koja u Kragujevcu nosi ime dr Zorana Đinđića, položili venac i upalili sveće.

“Zoranovi stavovi nisu izgubili na aktuelnosti i kao da i danas opominju. Sve što je govorio, posebno u teškim vremenima, važi i danas. To je putokaz za stranku u ovim ništa boljim društvenim okolnostima. Na Glavnom odboru Demokratske stranke avgusta 1997, kada je DS donela odluku da bojkotuje parlamentarne izbore, rekao je da „nije cilj da budemo najjača životinja u džungli“, ali da mi „kao narod zaslužujemo demokratske i poštene izbore“. Na pitanja šta će biti sa Demokratskom strankom van parlamenta, ista pitanja koja i mi danas dobijamo, odgovorio je da „nije pitanje šta će biti sa Demokratskom strankom ako ne osvoji 20-30 mandata, već je pitanje šta će biti sa Srbijom ako izostanu reforme“. I mi se nalazimo u prelomnom, teškom trenutku kao država, pa i stranka i bitka koju sada bijemo pokazaće da smo sposobni da vodimo državu i da povratimo poverenje građana”, izjavio je Ivan Dubljanin, predsednik Gradskog odbora DS.

On je zamolio sve članove da građanima objasne da borba koja se sada vodi u DS-u nije unutarstranačka, već je borba da se Demokratska stranka sačuva kao ključni oslonac građana u otporu autoritarnom režimu i da ostane stranka koja neće paktirati sa jednom za Srbiju toliko štetnom vlašću.

“Interes Srbije i njenih građana mora biti ispred interesa bilo kog pojedinca iz DS-a”, zaključio je predsednik kragujevačkih demokrata.

1 komentar

Odgovorite