DS: Obeležen Dan knjige, održana i tribina o autorskim pravima

- -
0

Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu obeležio je Dan knjige i Dan autorskih prava u dve odvojene akcije.

Resor za obrazovanje Demokratske stranke imao je štand u pešačkoj zoni kod “Zlatne ruže” gde su prolaznicima poklanjane knjige uz poruku da se u eri novih tehnologija, prvenstveno mladi, više okrenu pisanoj reči.

Kako je rekao predsednik resora za obrazovanje kragujevačkih demokrata, Saša Krajić, cilj akcije je bio da sugrađane podsete na stare vrednosti, da knjige koje su nekada zauzimale centralno mesto, izvuku iz prašine nađu neki bolji kutak i da se takmičimo u broju pročitanih knjiga, a ne po broju napisanih reči.

“Naša obaveza i dužnost je da mlade ljude naučimo da vole knjigu, da cene obrazovanje i da znaju da samo napornim radom mogu i sebi i društvu biti od koristi.Mlade ljude želimo da usmerimo ka nauci i sportu, da ih sklonimo sa ulice i pokažemo da i u vreme interneta i digitalnih tehnologija još uvek pisana reč ima svoju težinu”, Istakao je Krajić

Omladinci Demokratske stranke u Kragujevcu organizovali su tribinu o autorskim pravima u Kancelariji za mlade. Gosti tribine bili su Aleksandar Antić, diplomirani pravnik, stručnjak iz oblasti radnog prava i potpredsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Kragujevcu i Zoran Petrović, profesionalni fotograf, saradnik novinske agencije „Beta”. Medijator tribine je bila Olivera Ilić, novinarka iz Kragujevca, nekadašnja glavna urednica lista „Svetlost”, a sada glavna i odgovorna urednica portala „Veliki Park”

“Autori bilo kog autorskog dela su ugroženi, kako materijalno, tako i moralno. Danas je stvaranje autorskog dela na margini i dovodeno je u pitanje da li će se bilo ko bavi umetnošću bilo koje vrste sa obzirom na to da njegovo delo ni materijalno i imovinsko-pravno nije zaštićeno”, u izjavama za medije rekao je Antić

Nema komentara

Odgovorite