DS: Nisu sva deca „naša deca“

- -
0

Odluka aktuelne gradske vlasti da za dve hiljade mališana koji su upisani u privatne vrtiće i predškolske ustanove, ukine subvencije i to u najtežem ekonomskom trenutku ne samo za grad, državu, već i građane, pokazuje da su neka deca „više naša“ a neka „više njihova”, smatraju u Demokratskoj stranci.

“To da su za predstavnike SNS ugovori, zakoni i propisi nebitni uverili smo se bezbroj puta za ovih osam godina. Nije novina ni diskriminacija, jer se privatni vrtići stavljaju u neravnopravan položaj, ili im se preko noći oduzimaju određena prava. Podsećamo da je ova vlast pre dve godine bukvalno ucenila roditelje dece sa smetnjama u razvoju da izaberu ili da zadrže posao ili novčane nadoknade i besplatne medicinske tretmane. Dakle, ni zaštita, ni prava dece, ni očuvanje 400 radnih mesta, koliko je zaposleno u privatnim vrtićima u Kragujevcu, nisu u opisu posla aktuelne gradske vlasti. I sasvim je uobičajeno da gradonačelnik i čelnici odbijaju da razgovaraju s predstavnicima Udruženja privatnih predškolskih ustanova. Taj manir nedodirljivosti, bahatosti nije novina: šta ima i s kim da se razgovara! Mi smo vlast i doneli smo odluku i to prvi i jedini u Srbiji”, navedeno je u saopštenju DS.

Gradski odbor Demokratske stranke zahteva da ova “štetna odluka bude povučena i da se u saradnji sa predstavnicima Udruženja privatnih predškolskih ustanova dogovori rešenje” koje je u interesu dece i roditelja.

Nema komentara

Odgovorite