DS: Nagraditi najbolje studente

- -
4

demokratska_strankaGradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu izdao je saopštenje povodom neisplaćivanja nagrade ”Akademik Dragoslav Srejović” koju dodeljuje lokalna samouprava.

Kako se navodi u saopštenju najbolji studenti grada Kragujevca obratili su se ovoj stranci, smatrajući da su oštećeni uskraćivanjem materijalne podrške u vidu jednokratnih godišnjih nagrada.

U DS podsećaju da su članovi Gradskog veća usvojili odluku kojom se predviđa da najbolji učenici i studenti, njih 191, budu nagrađeni sa 20, 30 i 40 hiljada dinara za školsku 2013/2014 godinu i da su ove nagrade planirane i budžetom.

Oni napominju da se slična situacija desila i prošle godine i da je grad odreagovao, tek nakon medijskog skretanja pažnje.

Demokratska stranka poručuje i da su znanje i mladost najveća vrednost svakog društva, a da, prema njihovim rečima, gradska vlast ovakvim ponašanjem pokazuje da nema sluha za najbolje đake i studente.

4 Komentara

  1. Ni levo ni desno nego pravo kod Dusana Obradovica, on ce svojim magicnim saopstenjem doneti novac.. Koliki si im procenat trazio 20, 30% Pa da, uskoro treba da se plati registracija za mazdicu a skupstine vise nema… Teska vremena, Dilas pare odneo..

  2. Prosto su mi neverovatni ovakvi komentari.. Vi Zorane pouceni verovatno sopstvenim iskustvom, mislite da je nemoguce pomoci nekome ako se ne “ugradis” malo, samo su vam procenti u glavi.. Kakvo smo drustvo postali, zar je trebalo da cuti, kao sto svi ostali cute, plaseci se za svoje funkcije, a deca neka nam propadaju.. Da se razumemo, nece oni od ovog novca postati bogati ljudi, niti ce im to Bog zna koliko pomoci, troskovi skolovanja su daleko veci od pomenutih suma, ali zasto ih obmanjivati? Verovatno idete logikom, hajde da im odmah pokazemo da je zivot surov i da im utucemo duh jos i pre nego sto su zaista poceli da zive i doprinose drustvu. Sram vas bilo!

  3. Marina, dobro se raspitajte zasto ga zovu Dule 20%, recice vam zaposleni u KC Kragujevac … Skupljanjem politickih poena preko dece nije nivo DS-a vec SNS-a, barem nije bio dok Dusan nije uzeo kormilo… Djaci treba da uce prvenstveno zbog sebe a ne zbog para! Sram vas bilo sto ovu omladinu materalizujete pa im je jedini motiv novac!

  4. Ok, razumem da vam je jedino stalo da blatite Obradovica (ne poznajem ga, ovo pisem kao roditelj jednog brucosa tj. svrsenog srednjoskolca) iz samo vama znanog razloga, pa se necu nastavljati, niste razumeli smisao mog komentara. Licno postujem svakoga ko brine o mladima, kome je obrazovanje vazno, a ovaj decko ocigledno deli iste vrednosti. Preporucujem i vama da malo poradite makar na pravopisu.

Odgovorite