DS: Kakvi izbori takva i vlast

- -
0

Povodom konstituisanja novog saziva Skupštine grada Kragujevca  oglasio se i gradski odbor Demokratske stranke.

Saopštenje DS prenosimo u celosti.

“Juče bi u normalnim okolnostima u Kragujevcu bio praznik demokratije, a Kragujevčani bi dobili vlast po svojoj meri, okrenutu problemima građana. I to baš na Preobraženje, veliki crkveni praznik.
Nažalost, do preobražaja vlasti, ali pre svega načina kojim se ovim gradom upravlja nije i bar još neko vreme, neće doći. Ista stara vlast, sa apsolutnom većinom ostvarenom na lažnim iborima, usred pandemije, zasedala je u hramu kragujevačke demokratije, Skupštini grada, i izvodila igrokaz verifikacije mandata odbornika i to sve uz polaganje svečane zakletve. U kojoj, između ostalog, piše da će obavljati svoju dužnost u skladu sa zakonima i Ustavom.

A kako se poštuju zakoni i procedure? Počev od nedemokratskih izbora, pritisaka na birače, izlaznosti od realnih 40 procenata, zaključno sa nepostojanjem socijalne distance i to u momentu kada je u našem gradu još uvek bio veliki broj zaraženih i obolelih, samo se o tome moralo ćutati.

Iako pregovori oko formiranja nove gradske vlasti još uvek traju, jasno je da pravog preobražaja neće biti. Samim učešćem na lažnim izborima, političke stranke i organizacije koje sada čine lokalni parlament, pokazale su da im nije stalo do istinske promene sistema i da je sitni partijski interes za njih važniji od građana Kragujevca. Ko će tu biti vlast a ko će odglumiti opoziciju, suštinski za većinu građana nije ni od kakvog značaja.

GrO DS poziva Kragujevčane da dobro zapamte takozvane odbornike i još takozvaniju novu vlast i da ih na prvim narednim slobodnim izborima pošaljemo svi zajedno u političku istoriju. Dosta nam je urušavanja grada. Kragujevčani zaslužuju bolju i odgovorniju vlast”, saopštila je Demokratska stranka.

Nema komentara

Odgovorite