DS: Građani Kragujevca plaćaju neznanje onih koji upravljaju gradom

- -
0

Protiv neustavne Uredbe Skupštine grada Kragujevca kojom je oduzeto pravo na rad taksistima koji su u svrhe prevoza koristili vozila starija od deset godina, Osnovni sud je već doneo prve pravosnažne presude po kojima taksisti Kragujevca dobijaju ove sudske sporove.

Gradski odbor Demokratske stranke podržava presude Osnovnog suda u Kragujevcu i pruža punu podršku oštećenim taksistima, u ostvarivanju svojih prava i povraćaja sredstava koja su izgubljena štetnom odlukom bezobzirnih gradskih čelnika. Svim taksistima koji su pokrenuli sudske sporove, a i onima koji to nameravaju, GrO DS nudi pravnu pomoć. Podsećamo građane Kragujevca da je 108 vozača taksija ovom Odlukom isključeno iz saobraćaja, čime su im oduzeti jedini izvori prihoda i naneta velika šteta, kako njima, tako i njihovim porodicama.

Zbog samo jedne od neustavnih i nezakonitih Odluka, grad Kragujevac će morati da plati oštećenima sumu od oko 60 miliona dinara, koja zbog stanja u budžetu mora biti nadoknađena novim zaduživanjima Kragujevčana. Iz tog razloga GrO Demokratske stranke želi da skrene pažnju građanima na konstantne štete koje proizilaze iz neznanja u rukovođenju Gradskom upravom, jer da ovde ne govorimo o takvom slučaju Grad ne bi donosio Uredbe koje nisu dozvoljene ni Ustavom ni Zakonom.

Skrećemo pažnju javnosti i na nelegitimnost ometanja rada registrovanih prevoznika linijskog taksija u Kragujevcu od strane Komunalne policije, koja svoje aktivnosti bazira, takođe, na sumnjivoj gradskoj odluci koja će uskoro biti pred Ustavnim sudom. Komunalna policija grada Kragujevca umesto da sprečava rad neregistrovanih vozila u sistemu taksi prevoza, a čiji je broj iz dana u dan sve veći, onemogućava rad registrovanih prevoznika, zabranjujući im zaustavljanje u blizini autobuskih stajališta i duž prometnih ulica, kako bi obezbedili profit javnom gradskom prevozniku.

Smatramo da svi politički čelnici Gradske uprave moraju najpre da nauče, a onda tek i da počnu da se bave poslovima za koje su zaduženi i plaćeni nadprosečnim primanjima, i da prestanu da prave skrivene paktove oštećujući građane Kragujevca i sve one koji žele na pošten način da zarade sredstva za život u ovom gradu.

Nema komentara

Odgovorite