DS: Da li gradonačelnik pije “česmovaču”?

- -
0

Povereništvo Demokratske stranke u Kragujevcu smatra da je nivo informisanja u gradu na nedopustivo niskom nivou. Gradonačelnik Radomir Nikolić se građanima obraća samo protokolarno, kada čestita Novu godinu, a ne oglašava se kada bi trebalo nešto da objasni, poput toga da li je voda ispravna za piće ili nije, ocenjuju u DS.

demokratska stranka

Odgovore na takva pitanja Kragujevčani su mogli da potraže samo od svojih komšija, kolega sa posla ili drugara u kafani. Jedini sistem informisanja koji je funkcionisao, a već duže vreme jedino on i funkcioniše u našem gradu, bio je ”rekla – kazala”, navode u Demokratskoj stranci.

“Nismo se sada po prvi put našli u situaciji da su nam uskraćene informacija od značaja za funkcionisanje grada. Ali ovo je prvi put a prateći sled događaja, bojimo se da neće biti i poslednji, kada je ovakvim “javnim” delanjem gradskih vlasti ugroženo i samo zdravlje Kragujevčana. Da li je gradonačelnik pio “česmovaču” proteklih dana? Da li je postojala opasnost od neke veće zaraze, ili se sve svelo na “lakše stomačne tegobe” kod nekih od nas? To nećemo saznati jer svi mi, van porodično – partijskog kruga Nikolića, nemamo pravo na informisanje”, ističu u povereništvu DS.

Demokrate podsećaju da nije posao građana Kragujevca da vuku za rukav gradske čelnike, postavljaju pitanja i traže informacije. To je posao profesionalca, novinara. Baš onih koje gradske vlasti ne mare da vide i kojima se raznim “igrarijama” oduzima pravo na rad i postojanje.

“Da li će na ovom strašnom primeru gradske vlasti nešto naučiti? Da li će nastaviti da radi ličnih interesa zanemaruju pravo svojih sugrađana na informisanje? Odgovore na ova pitanja ne znamo, ali nam je dužnost da kao društveno svesna politička organizacija ukažemo na pogubnu politiku ove gradske oligarhije i na strašne posledice koja ona može da proizvede”, zaključuju u Demkoratskoj stranci.

Nema komentara

Odgovorite