DRUGI DEO: Tri najprepoznatljivija kandidata na lokalnim izborima u Kragujevcu krenula u kampanju

- -
3

Posle prvog teksta o najprepoznatljvijim kandidatima na lokalnim izborima u Kragujevcu došlo je do nekoliko čudnih događaja, a nama najvažniji je da Ritam grada ne može da objavljuje vesti sa sajta na društvenoj mreži Facebook i da su nestali svi dosadašnji linkovi usled velikog broja prijava. Naša objektivnost nekome je ozbiljno zasmetala i pokušavaju da nas spreče da prenosimo vesti i analize iz predstojeće izborne kampanje.

Kandidati uveliko zauzimaju startne pozicije, vladajuća SNS je održala sastanak jedinstva stranke u Kragujevcu i sve snage su usmerili na predstojeće izbore dok bi sukobe trebalo da ostave sa strane. Šef izbornog štaba je Nikola Dašić, blizak gradonačelniku Nikoliću, što navodi da će on ili neko iz njegove „struje“ ostati na čelu grada ako dobiju podršku građana. Pozicija vlasti omogućava da se u gradu radi na otklanjanju raznih komulano-infrastruktrnih problema i obeća rešavanje drugih ako se nastavi u ovom pravcu.

Veroljub Stevanović krenuo je pod sloganom „Svi na ovu stranu“. Izgubio je dosta članova i funkcionera od prošlih izbora, ali je Milan Urošević sa SPO, koji je takođe izgubio dosta članova, odlučio da kapitalizuje popularnost bivšeg gradonačelnika i stavi mu na raspolaganje medije i određene marketinške alate u predstojećoj kampanji. Jedan deo kampanje vodi i najpopularnije lice jedne druge opštine, gradonačelnik Topole, Dragan Jovanović.

Slađan Rakić je terenskim radom uspeo samostalno da dođe skoro do cenzusa od 5%, sada je svoju Kragujevačku Inicijativu ujedinio sa Novom Snagom pod imenom Alernativa i time je dobio stabilnost i bolje se vidi u javnosti. Prepoznatljivost kod građana koji ga doživljavaju „kao svog“ mnoge instant kampanje teško da mogu nadomeste van svoje mikro sredine.

Drugi kandidati ili još nisu počeli ili pokušavaju da izgrade prepoznatljiv imidž u javnosti. Pratićemo i dalje istraživanja i uskoro ćemo izaći sa konkretnim procentima podrške građana.

3 Komentara

  1. Verko do pobede!
    Vratimo grad na svoje mesto,ovaj grad vise nece biti “Dolina Gladi”.
    SVI NA OVU STRANU
    ZZŠ

Odgovorite