DJB: Demoliranje Nešićevog auta – političko nasilje

- -
0

Povodom demoliranja vozila predsednika “Nove snage” Nikole Nešića oglasio se i kragujevački odbor “Dosta je bilo”. U DJB osuđuju nasilje i izražavaju sumnju da se radi o političkom nasilju kao nedopustivom obliku političke borbe.

Saopštenje OO “Dosta je bilo” prenosimo u celosti:

“Na osnovu svih činjenica koje su poznate,OO Stranke Dosta je bilo Kragujevac izražava sumnju da se radi o političkom nasilju kao nedopustivom obliku političke borbe.

Odbor Dosta je bilo Kragujevac oštro osuđuje nasilje kao metod zastrašivanja i obračunavanja sa političkim neistomišljenicima, uz apel da se ovakvi i slični postupci političke borbe pod hitno sankcionišu i zaustave.

Potpuno je neprihvatljivo da se sa političkim neistomišljenicima pojedinci obračunavaju na ovakav način, neprimeren za civilizovano društvo u kojem se politička borba vodi u skupštinama, a politička snaga odmerava na demokratskim izborima.

Takođe koristimo priliku da izrazimo saosećanje sa predsednikom Nove Snage, Nikolom Nešićem zbog štete koja mu je načinjena ovim vandalskim činom.

Apelujemo na sve državne institucije kojima je nadležnost čuvanje reda i mira, kao i bezbednosti svih naših građana, da u što kraćem roku privedu i najstrože sankcionišu počinioce, kao i da se istraži politička pozadina ovog događaja.

Jedini način da se ovakva dešavanja zaustave i zauvek nestanu kao vid političkih borbi i stvori klima slobodnog političkog delovanja i bezbednosti svih građana je brza i efikasna reakcija policije od koje tražimo i pravovremeno obaveštavanje javnosti o rezultatima istrage.

Ukoliko to i u ovom slučaju izostane, Dosta je bilo će insistirati na tome da javnost dobije potrebne informacije i bude obaveštena o tome dokle se stiglo u rešavanju ovog slučaja”.

Nema komentara

Odgovorite