Dinkić: Hapšenje u Kragujevcu skandal

- -
0

Mlađan-Dinkić-1Predsednik URS-a Mlađan Dinkić rekao je da su nedavna hapšenja u Kragujevcu čelnika Koalicije za Šumadiju „jedan mali skandal“.

On kaže da mu se čini da je lokalna policija prekoračila ovlašćenja, a da u svemu nije bilo nikakvih političkih konotacija.

– Ja sam se raspitao. Ovde nikakva politika nema uticaj, ni visoka politika ni lokalna politika, radi se o samostalnom postupanju lokalne Kragujevačke policije koja ima lični sukob sa lokalnom vlasću i mislim da su prekoračili ovlašćenja u ovom slučaju – kaže Dinkić.

Dinkić navodi da pritvoriti nekoga sa sumnjom da je oštetio budžet stranke, a da ta stranka ima apsolutno poverenje u tu osobu, to je „presedan u našoj istoriji“.

– Svi vide da je vlada krenula oštro u borbu protiv korupcije i kriminala. A onda se dešava po onoj narodnoj „videla žaba da konja potkivaju, pa i ona digla nogu“. Svako sada želi da uzme neku pravdu u svoje ruke i neki su počeli da preteruju – kaže Dinkić.

Funkcioner stranke “Zajedno za Šumadiju” Zlatko Milić na saslušanju u Kragujevcu negirao je krivicu za krivično delo zloupotreba službenog položaja. Milić, direktor političke organizacije „Zajedno za Kragujevac“, uhapšen je u ponedeljak 24. decembra zbog sumnje da je tu stranku oštetio za 18,5 miliona dinara, a dan kasnije na saslušanju kod sudije žalio se na zdravstvene probleme, zbog čega je to saslušanje odloženo.

Čelnici kragujevačke vlasti smatraju da privođenja u tom gradu imaju političku pozadinu, odnosno želju da se smeni aktuelna gradska vlast. Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović je čak izjavio da iza hapšenja stoji prvi čovek naprednjaka u tom gradu, inače sin predsednika Srbije Tomislava Nikolića. SNS je te navode negirala.

Izvor: B92

Nema komentara

Odgovorite