Demokratskoj uniji Roma naloženo da otkloni nedostatke

- -
0

Gradska izborna komisija na jučerašnjoj sednici, donela je zaključak o otklanjanju nedostataka izborne liste „Demokratska unija Roma – Milan Petrović Fafi“, koju je podnela Demokratska unija Roma za izbor odbornika Skupštine grada Кragujevca.

Uvidom u dostavljenu dokumentaciju utvrđeno je da je za proglašenje Izborne lista sa 29 kandidata za odbornike (potrebno najmanje 870 validnih potpisa) a predlagač je podneo 1.070 potpisa od kojih je validno 861, što znači da nedostaje 9 validnih potpisa za proglašenje izborne liste.

Redni broj u Izjavi birača koji podržavaju Izbornu listu kandidata za odbornike Skupštine grada nije identičan rednom broju sa Spiska birača koji svojim potpisima podržavaju izbornu listu kandidata za odbornike Skupštine grada. Ovlašćenje za podnošenje Izborne liste nije podneto na propisanom obrascu (КGI 2020-7), a u obrascu КGI 2020-1 Izborna lista kandidata za odbornike Skupštine grada Кragujevca naziv predlagača odnosno registrovane političke stranke nije pravilno naznačeno tako da umesto “Demokratska unija Roma – Milan Petrović Fafi“ treba da stoji “Demokratska unija Roma“. Кod kanidata za odbornike sa Izborne liste kandidata za odbornike Skupštine grada Кragujevca КGI 2020-1 pod rednim brojevima 13, 16, 18, 28 i 29 dokumentacija nije potpuna, odnosno sadrži nedostatke. Podnosilac nije dostavio saglasnost političke stranke o nazivu Izborne liste i saglasnost.

U skladu sa tim, Gradska izborna komisija grada Кragujevca podnosiocu izborne liste naložila je da najkasnije u roku od 48 časova od časa dostavljanja zaključka, otkloni nedostatke.

Nema komentara

Odgovorite