Demokratska stranka osudila napad na imovinu Nikole Nešića

- -
0

Gradski odbor Demokratske Stranke u Kragujevcu najoštrije osuđuje napad na imovinu predsednika „Nove snage“ i odbornika u Skupštini grada Kragujevca Nikolu Nešića.

Demokratska stranka smatra da je ovo još jedan u nizu događaja koji izazivaju nesigurnost kod svih građana Kragujevca, naročito što dolazi neposredno nakon paljenja zgrade gimnazije.

Kragujevac, ističu u DS, ne sme da bude grad u kome će se građani osećati nebezbedno.

“Nikola Nešić se nalazi na čelu političke organizacije koja važi za pravu i čistu opoziciju u gradskom parlamentu, za razliku od nekih drugih koji samo sede na klupi za rezervne igrače gradske vlasti i nestrpljivo čekaju da budu pozvani da se priključe istoj. Upravo zbog svog beskompromisnog stava u kritici predstavnika vlasti, jasno je da Nikola Nešić nije obična meta”, poručuju iz DS .

Demokratska Stranka izražava nadu da ovaj nemili događaj nije posledica obračuna sa političkim neistomišljenicima.

“Međutim to mora biti nedvosmisleno utvrđeno brzom i efikasnom istragom nadležnih državnih organa inače će ovo ostati primer koji treba da zastraši sve one koji u ovom gradu vode samostalnu politiku, razmišljajući svojom glavom”, navodi DS.

Gradski odbor Demokratske Stranke u Kragujevcu spreman je da na sve zakonom dozvoljene načine, pruži podršku svima koji su progonjeni ili im je imovina ugrožena samo zbog svog političkog delovanja.

DS je i pozvao „Novu snagu“ da ostane istrajna u borbi za svoje političke ciljeve bez obzira na ovaj nemili događaj.ac

Nema komentara

Odgovorite