Đelić: Stevanović podržava zakon kojim se otima od budžeta Kragujevca

- -
0

ds djelicU prostorijama Gradskog odbora Demokratske stranke u Kragujevcu održana je konferencija za medije na kojoj je gost bio Božidar Đelić, narodni poslanik DS-a i rukovodilac Centra resornih odbora te stranke.

U svom izlaganju, Đelić je istakao da je povod njegovog boravka u Kragujevcu činjenica da Srbija ulazi u dramatičnu finansijsku i ekonomsku situaciju i da ovim povodom želi da sa svojim kolegama iz GrO DS Kragujevac sagleda šta se konkretno dešava sa budžetom grada Kragujevca, kao i sa mnogim projektima koji su važni za Kragujevčane.

– Demokratska stranka je izričito protiv zakona za koji se zalaže Veroljub Stevanović i njegova stranka, a koji će dovesti do otimanja dvesta miliona evra na godišnjem nivou od svih lokalnih samouprava. U Kragujevcu će doći do pada budžeta za četristo pedeset miliona dinara na godišnjem nivou, ili 10 procenata ukupnog budžeta, koji se proteklih godina jako loše planirao, a još lošije izvršavao – izjavio je Đelić.

On je dodao i da, kao bivši ministar finansija, mora upozoriti građane Kragujevca da je način na koji se vode javne finansije u gradu jako zabrinjavajući.

– Kragujevac kao grad već ima ukupni dug, po raznim osnovama, u visini ukupnog budžeta, što predstavlja katastrofalnu situaciju do koje je dovela ova administracija. Postaje neshvatljivo zašto će stranka koja ima najviše da izgubi ovde u Kragujevcu od donošenja novih mera u okviru Poreskog zakona, uopšte podržati ovakav zakon, jer će on dodatno vidno oštetiti budžet Kragujevca – rekao je Đelić.

On je pozvao građane Kragujevca, da se „nezavisno od političke orijentacije, u nedeljama koje dolaze, suštinski bore da ne dođe do smanjenja budžeta grada Kragujevca za 10 procenata ili 450.000.000 dinara, a sve to pod inicijativom gospodina Stevanovića“.

Na samom kraju konferencije, medijima se obratio i predsednik GrO DS Kragujevac, Dušan Obradović, koji je izneo da je GrO DS Kragujevac završio izradu predloga Programa praktične politike GrO Demokratske stranke Kragujevac i da će u narednim danima njegov sadržaj biti predmet javnih rasprava.

– Na ovim javnim raspravama je planirano da učestvuje veliki broj članova i simpatizera Demokratske stranke, koji će svojim predlozima i sugestijama iz oblasti u kojima su stručni, doprineti da Program praktične politike DS Kragujevac bude što sadržajniji i kvalitetniji – kazao je Obradović.

Nema komentara

Odgovorite