Celokupan kragujevački Odbor napustio Dosta je bilo

- -
1

Opštinski odbor u Kragujevcu, na sastanku održanom 12. aprila, doneo je odluku da kolektivno napusti članstvo u neformalnoj političkoj organizaciji Dosta je bilo.

Ocenjujući da rukovodstvo u ostavci Dosta je bilo nije pokazalo demokratski kapacitet za uvažavanje različitosti mišljenja, slobodu govora i značaj negovanja demokratskih i fer izbora unutar organizacije, članovi odbora saglasili su se da svoje političko delovanje više ne žele da realizuju pod okriljem imena Dosta je bilo.

– Ukazujemo na to da je serija nedavnih događaja pokazala da je na delu uzurpacija svih bitnih resursa ove organizacije od strane okrnjenog rukovodstva u ostavci, koje principe iz sopstvenog programa ne želi da primenjuje ni unutar svoje organizacije, a kamoli u čitavoj Srbiji. Kako je opštinski odbor u Kragujevcu bio među prvima na meti cenzure odmah nakon izbora u Beogradu, a kragujevački odbor jedan od brojnih odbora koji su nelegetimnom odlukom tehničkog rukovodstva suspendovani, članovi odbora doneli su odluku da opozovu svoje članstvo u ovoj neformalnoj organizaciji čiji pravni status zbog namernih ili nenamernih grešaka rukovodstva do današnjeg dana nije regulisan – navodi se u saopštenju kragujevačkog odbora Dosta je bilo.

Uskraćivanjem prava na fer izbore unutar organizacije, isključivanjem poslanika među kojima je i narodni poslanik iz Kragujevca, Nenad Božić, kao i proizvoljno tumačenje Pravilnika o izborima od strane Statutarne komisije koju čini samo jedan član, stvorilo se pogodno tlo za brojne manipulacije i izvrtanje suštine svih demokratskih principa za koje se odbor zalaže.

Time je zatvorena svaka mogućnost da u radu takve organizacije dalje učestvujemo, pa smo odluku o ostavkama na sve funkcije u odboru, kao i na članstvo u neformalnoj organizaciji doneli jednoglasno. Uz poruku da je naša politička volja za izgradnju boljeg i odgovornijeg društva sada još veća, ostavku podnose:
Igor Kostić, predsednik OO Kragujevac
Darko Ćaldović, koordinator OO Kragujevac
Nenad Božić,narodni poslanik i član OO Kragujevac
Ivana Đorđević, zamenica predsednika OO Kragujevac
Irena Jandrić, sekretar OO Kragujevac
Zoran Milosavljević, član OO Kragujevac
Nikola Rosić, član OO Kragujevac
Zoran Savić, član OO Kragujevac
Aleksandar Plavšić, član OO Kragujevac
Jelena Petrović, član OO Kragujevac
Suzana Savić, član OO Kragujevac
Dragan Radosavljevic, član OO Kragujevac
Aleksandar Mijailović, član OO Kragujevac

1 komentar

  1. Bravo za nase ljude, ne pripadate u toj grupaciji gde ste bili i jedino logicno je da se odaljite od Radulovica

    Ko zna ovu ekipu zna da su dobri ljudi, ali SR je pretvorio nesto lepo u blato

Odgovorite