Besede u Zoranovu čast: Milica Stojković najbolja u Kragujevcu

- -
0

ik4wsinz copy

Kvalifikaciono takmičenje jubilarnih desetih „Beseda u Zoranovu čast“ održano je sinoć, u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu, a za najbolju besednicu proglašena je Milica Stojković, sa besedom „Nije to ništa strašno“.

Drugoplasirana je bila Sara Marković, a treće mesto pripalo je Anki Đuričić. Kragujevačkoj publici predstavili su se i Aleksa Savić, Marko Lajić, Milena Milojević, Mladen Stanić, Nemanja Cvetković, Sanja D. Mikić i Vasilija Zoćević.

Tema ovogodišnjih beseda je citat dr Zorana Đinđića „Život je ono što od njega napravimo. I Srbija je ono što od nje napravimo.“, a o najboljim besedama je odlučivao petočlani žiri u sastavu: profesor matematike Zoran Rajević, član GO DS Beograd Zoran Alimpić, autor i novinar Miroslav Miletić, direktor Prve tehničke škole Nenad Andrić, kao i predsednica žirija, urednica, književnica i novinarka Vesna Mališić.

Pobednica Milica Stojković žali što u Srbiji ne postoji više manifestacija kao što su besede u čast Zorana Đinđića, gde se neguje slobodna reč.

– Sloboda govora je jedna od najbitnijih stvari za razvoj ličnosti. Mnogi mladi to nažalost ne shvataju i plaše se da javno kažu šta misle, ali zapravo tek kada se popnu na binu i shvate da ih u tom trenutku svi slušaju, tek tada postaje jasno da naša budućnost i nije tako crna i da mi mladi i te kako imamo šansu da na tu budućnost i utičemo – poručila je Milica Stojković.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite