Alternativa – Slađan Rakić: Kragujevac je najzagađeniji grad u Srbiji!

- -
4

Kragujevac je trenutno najzagađeniji grad u Srbiji, poručuju iz političke organizacije Alternativa – Kragujevačka Inicijativa i Nova Snaga, Slađana Rakića.

Prema podacima švajcarskog AirVisuala, vodećeg sakupljača podataka o zagađenosti vazduha iz celog sveta , Kragujevac je najzagađeniji grad u Srbiji sa izmerenim faktorom 173. Mediji navode Beograd kao četvrti najzagađeniji glavni grad u celom svetu, a situacija u našem gradu je još gora.

Očekujemo da gradski čelnici saopšte građanima razmere ovog problema i predstave plan za zaštitu Kragujevčana i Kragujevčanki od ove alarmantne situacije, saopšteno je iz Alternative.

“Neverovatno neodgovorno je da se niko iz gradske uprave ne oglašava po ovom pitanju koje može izazvati brojne zdravstvene probleme, verovatno čekajući da ona sama prođe, a to se neće desiti bez posledica po sve građane”, zaključuju u Alternativi.

4 Komentara

  1. Ako je velika zagadjenost u gradu a narocito na ulici, od izduvnih gasova automobila treba da mislimo i na zdravlje. Zato nam je jedino resenje da se potrudimo za cist vazduh u stanu, gde najvise vremena provedemo. Ja sam sebe castila jednim preciscivacem vazduha, koji mi je preko potreban od smoga i raznih zagadjivaca. Sada sam bar zasticena u zatvorenom prostoru.

Odgovorite