„Zvala se Lorelaj“ na maloj sceni Teatra

- -
0

Sutra od 20 časova, na maloj sceni Knjaževsko-srpskog teatra, igra se predstava „Zvala se Lorelaj“, po motivima drama Izraela Horovica.

Ova duo drama nastala je kombinovanjem motiva četiri dramska teksta Izraela Horovica i to: „Školice“, „Strelište“, „Akrobate“ i „Scenska uputstva“. Predstava govori o posledicama jedne ljubavne veze. U pitanju je susret bivših ljubavnika posle mnogo vremena. Tu isplivava šta je bilo, kako jeste i kako je moglo da bude. Jedna sasvim obična priča između dvoje ljudi koji dele prošlost i kojima je ta prošlost odredila budućnost.

Predstava „Zvala se Lorelaj“ je 1997. godine bila na repertoaru pozorišta Joakim Vujić u Kragujevcu, sa Vladanom Živkovićem i Marinom Perić Stojanović u naslovnim ulogama, dok je reditelj bio Miroslav Trifunović. Nosilac čitavog projekta je bio glumac Vladan Živković, a predstava jeste bila uspešna i ispred svog vremena o čemu svedoče i dobre kritike. Ova predstava nije obnova stare predstave već drugačije čitanje i tumačenje istog teksta.

Izrael Horovic (1939.) je američki pisac, reditelj i glumac. Baveći se i filmom i pozorištem napisao je preko 70 pozorišnih dela koja su prevedena i igrana na preko 30 jezika širom sveta.

Ulaz je 300 dinara.

Igraju:
Lorelaj/Elza – Marija Rakočević
Vil – Bogdan Milojević

Režija: Aleksandar Milojević
Inspicijent: Aleksandar Miloradović
Scenske borbe: Dobrica Rakočević
Šef tehnike: Saša Đorđević
Dizajn plakata: Marija Milosavljević
Fotografije reklamnog materijala: Ivana Stojanović
Fotografije sa scene: Nebojša Raus

Nema komentara

Odgovorite