“Zov poludelog sokolara” sutra pred čitaocima

- -
0

Sutra će od 19 sati u Narodnoj biblioteci Predrag Ž. Vajagić (Novi Sad, 1973) predstaviti svoju knjigu „Zov poludelog sokolara“.

Autor je je već poznat onima koji čitaju E-novine, Vreme, Danas, Balkanski književni glasnik, Think Tank, slušaju i čitaju Peščanik i Slobodnu Evropu, prate regionalni književni portal
Marginalac, društvo skrajnutih burevesnika.

Knjiga „Zov poludelog sokolara“ objavljena je u okviru izdavačke produkcije 6. Festivala književnosti „Think Tank Town“ (Leskovac, 2012) i predstavlja zbirku kolumni, satiričnih tekstova i priča objavljenih u navedenim medijima, ali je ona i mnogo više od toga: presek jednog vremena u kome su merne jedinice za kvalitet i dobru zabavu bili „montipajtonovci“, Felini, Džoni Štulić, Alan Ford, gde su se još uvek čuli odjeci znamenite šezdeset osme godine. Ovo je i svojevrsna knjiga o odrastanju i telesnom i duhovnom sazrevanju i pripadajućim manifestacijama putenosti osetljivih pubertetlija i onih malo starijih.
Predrag Ž. Vajagić je objavio i dvadesetak priča u zbornicima „Satirične priče“ (2009, 2010, 2011, 2012) i knjigu priča i eseja „Presovanje senki“ (2011).
Ovih dana piše – svoj novi roman.

Nema komentara

Odgovorite