„Za dolar više“ u Domu omladine

- -
0

Posle prošlonedeljne projekcije legendarnog špageti-vesterna „Za šaku dolara“, sutra od 21 sat, u Kinoteci utorkom Doma omladine, na programu je nastavak ovog ostvarenja Serđa Leonea – „Za dolar više“.

Drugim delom popularne „dolarske“ trilogije, ovaj italijanski majstor učvrstio špageti-vestern kao jedan od kultnih žanrova poklonika manje komercijalnog filma.

Svojim specifičnim tretmanom karakterističnih motiva vesterna, Leone je snažno uticao na percepciju celog žanra, pa je Za dolar više danas bez ikakve sumnje jedan od njegovih kamena temeljaca.

Banda teroriše teritoriju Novog Meksika. Na njenom čelu je zloglasni El Indio za kojim su vlasti raspisale poternicu s nagradom od fantastičnih deset hiljada dolara koje će dobiti onaj ko ga dovede živog ili mrtvog.

Okrutnom zločincu se niko ne usuđuje da stane na put. Ipak, pojavljuju se dvojica iskusnih lovaca na glave, tajanstveni Pukovnik i usamljeni revolveraš. Isprva konkurenti, njih dvojica će se na kraju udružiti i postati partneri u pogubnoj poteri za El Indiom.

Uloge: Klint Istvud, Li Van Klif, Đan Marija Volonte, Klaus Kinski…

Nema komentara

Odgovorite