Večeras predavanje prof. dr Vladete Jerotića

- -
1

Duhovni centar Eparhije šumadijske “Sveti novomučenici kragujevački” organizuje večeras predavanje akademika prof. dr Vladete Jerotića na temu “Čovek putnik, O usavršavanju“.

Poznati psihijatar i publicista, akademik Vladeta Jerotić, dugi niz godina je radio kao lekar – psihoterapeut, a posle je ovo zanimanje zamenio profesorskim na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu gde je sve do penzije predavao Pastirsku psihologiju.

Književno-publicističkim radom počeo je da se bavi relatinvo kasno, ali je uprkos tome napisao veliki broj knjiga među kojima se izdvajaju “Darovi naših rođaka”, “Psihoanaliza i kultura”, “Vera i nacija”, “50 pitanja i 50 odgovora o veri”, “Približavanje Bogu”… što ga je uvelo u Srpsku akademiju nauka i umetnosti.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. Koautor je emisije “Agape” na Televiziji Studio B.

Predavanje se održava u Eparhijskom centru (u porti Saborne crkve) s početkom u 18 sati.

1 komentar

  1. Izuzetno cenim profesora Jerotica.Slusam sva njegova predavanja,na zalost samo na internetu,jer nisam imala srece da ga cujem i uzivo.Mnogo sam naucila od ovog pre svega dobrog i plemenitog coveka,razjasnila mnoge dileme .Mislim da je profesor Jerotic pravo blago za srpski narod,i daj Boze da Srbija i u buducnosti iznedri neku ovako mudru glavu.Imam duboko postovanje prema profesoru Jeroticu i zelim mu jos mnogo predavanja ,koja su svakako vanserijska ,a ipak tako jednostavna i bliska svakom coveku.

Odgovorite