Večeras na Džez festu

- -
0

Džez festival, koji organizuje agencija Re-kreativno i koji počinje večeras od 20 sati u Knjaževsko-srpskom Teatru, otvoriće evropski dream team kvartet Lorenz Raab Expanded.

Ovaj bend predvodi Lorenz Raab (truba i fligelhorna), jedan od vodećih austrijskih muzičara današnjice. On, Eirik Hegdal (saksofon, Norveška), Michel Godard (tuba, serpent, bas) i Lucas Niggli (bubnjevi, Švajcarska) udružuju iskustvo iz brojnih kreativnih projekata u originalnu i raznovrsnu matricu u kojoj će se sudariti Nju Orleans i free-jazz, opuštanje i napetost, ukusi klasike i rocka, američke osnove i evropska nadgradnja – da bi se složili u organski, monolitan proizvod visoke strasti i ekspresivnosti.

Publika će potom biti u prilici da sluša bend Mostly Other People Do The Killing iz Njujorka, koji prvi put nastupa u Srbiji. Free jazz eksplozija – od imena sastava, preko omota albuma koji predstavljaju imitacije legendarnih ploča Arta Blakeya, Ornettea Colemana i Keitha Jarretta, do duhovitih medijskih istupa pokretača sastava Moppe Elliotta, Mostly Other People Do The Killing (Peter Evans – truba, Jon Irabagon – alt saksofon, Moppa Elliott – kontrabas, Kevin Shea – bubnjevi) su izgradili bazu zdravog humora za ni-malo-humorističku muziku. Na njihovom stolu je istorija džeza – Ellington, Parker i Coleman – kojoj će četvorica jazz hirurga potpuno promeniti lični opis! Osvajači titule za najbolji novi jazz band u godišnjoj anketi DownBeata (2009), MOPDtK predstavljaju savremeni njujorški jazz u punom svetlu – izazovan, otvoren i beskompromisan.

Nema komentara

Odgovorite