U toku Festival fotografije Srbije

- -
0

Grad Kragujevac je od 13. do 16. juna domaćin Festivala fotografije Srbije, koji organizuju Foto savez Srbije i Foto klub Kragujevac. Festival je otvoren izložbom članova Foto kluba Kragujevac, koga je Foto savez Srbije proglasio najboljim u zemlji za 2018. godinu.

U Pozorištu za decu izloženo je 40 fotografija članova Foto kluba Kragujevac, koji je osnovan 2013. godine sa ciljem da okupi aktivne fotografe i Kragujevac vrati na fotografsku kartu zemlje i sveta. Za šest godina uspešno je organizovao značajan broj izložbi, učestvovao i osvojio mnogobrojne nagrade na međunarodnim salonima širom sveta. Foto klub Kragujevac ima oko 50 članova od tog broja je 25 aktivnih a četiri njihova člana su na listi 10 najuspešnijih u Srbiji.

Centralni događaj Festivala fotografije Srbije, je 62. Republička izložba fotografije na kojoj je u Narodnom muzeju prikazano 100 pojedinačnih fotografija i 25 kolekcija sa po četiri fotografije. Republička izložba u Kragujevcu organizuje se drugi put, a prva je bila organizovana daleke 1991. godine. Program izložbe upotpunjen je klavirskim kocertom Olje Radmanović uz projekciju njenih fotografija.

U subotu u Knjaževsko srpskom teatru od 16. 30 biće otvorena izložba Željka Sinobada, dok će u Biznis inovacionom centru od 17.10 biti predstavljene fotomonografije, projekti i održana projekcija filma „Velikani srpske fotografije“. Od 20.10 u Domu omladine biće otvorena izložba Željka Đurića koji će ovom prilikom predstaviti i svoju knjigu.

Nema komentara

Odgovorite